AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Braket kopmasi tedaviyi uzatir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Braket kopması tedaviyi uzatır mı?​

Braket koptuktan sonra mutlaka hekime haber verilmelidir. Eğer uzun süre geçer, farkına varılmaz ve hekime haber verilmezse, tedavi süresinde uzama gerçekleşebilir.

Braket nasıl yapıştırılır?​

Braket Yapıştırmanın Aşamaları
- Önce dişler temizlenir polisaj lastikleri ve pastaları ile dişlerdeki artıklar ve plaklar uzaklaştırılır.
- Dişlere asit etch uyguanır.
- Dişe bonding uygulanır kurutulur 15 sn ışınlanır.
- Braket arkasına yapıştırıcı ve vonding uygulanır.
- Braket yukarıda anlatıldığı gibi dişte pozisyonlandırılır.
Braket kırılınca ne yapılır?
Yerinden çıkmış veya kopan braketiniz için ortodontistinizi arayıp bilgilendirmeli ve yakın bir tarihe randevu almalısınız. Öncelikle sert yiyeceklerden kaçınmak gereklidir. Buna rağmen azı dişlerine takılı olan band yerinden çıkıp sallanırsa birkaç gün içinde bu bandın yerine takılması gerekir.

Braket koparsa ne olur?​

Dişten braketin ayrılması, tedaviyi yavaşlatabileceği gibi, diş ağrısına da sebep olabilir. Kopan braket telden ayrılmaz ve takılı kalırsa, yanaklara batabilir. Bu durumda yapılabilecek şey, olabilirse braketi yerinden çıkartmaktır. En arkadaki azı dişlerinin tüpleri koparsa, telin ucu açıkta kalabilir.

Braketler neyle yapıştırılır?​

Beş dakika sonra bir ark teli yerleştirilebilir. Eğer sadece bir braket yapıştırılacak ve hemen bir ark teli takılması isteniyorsa, braketi yapıştırmak için yalnızca pat A kullanılabilir. Braket seal uygulanmış dişin üzerine yerleştirilir ve insizal kenardan 20 sn , mesial ve distalden 10 sn ışık uygulanır.
Retainer ile MR çekilir mi?
Görüntüyü bozmayacak alanda çekilen MR için diş tellerini çıkartmaya gerek yoktur. Görüntünün teşhis için önemli olduğu ve tellerin o bölgenin görüntüsünü bozduğu durumlarda diştelleri çıkartılabilmektedir. Tedavi sonrası içten tel takılan teller de MR çekimini olumsuz etkilemez, görüntüyü bozmaz.
 
Geri
Üst