Braket kirildi ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
245.082
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Braket kırıldı ne yapmalıyım?​

Yerinden çıkmış veya kopan braketiniz için ortodontistinizi arayıp bilgilendirmeli ve yakın bir tarihe randevu almalısınız. Öncelikle sert yiyeceklerden kaçınmak gereklidir. Buna rağmen azı dişlerine takılı olan band yerinden çıkıp sallanırsa birkaç gün içinde bu bandın yerine takılması gerekir.

Braket yarasına ne iyi gelir?​

Yumuşak Dokuda (ağız içi, dudak, yanak) Yara Oluşması Bu zaman süresince tellerin değdiği yerlere yine mum yerleştirerek hafifletebilirsiniz. Bunun dışında tuzlu su ile gargara yapmakta rahatlatabilir.
Diş teli kontrolünde ne yapılır?
Ortodontisler , ilk randevuda hastaların dişlerine ortodonti tedavisinin uygun olup olmadığını kontrol edilir. Dişleriniz yeni takılacak tellere uygun hale gelmesi için ağzınızda çürük diş, kırık, diş çekimi gereken diş ya da farklı sorunların olup olmadığını muayene edip, diş taşı temizliğinizi kontrol eder.
Braket koparsa ne olur?
kopan braketler tele bağlı olduğu için normalde yerinden çıkmaz ve tele bağlı olarak kalır. Bu durum genellikle bir sorun oluşturmaz. Kopan braketin ciğerlere kaçması durumunda kişide şiddetli öksürme ve nefes almada zorluk görülür. Bu durum acildir ve bir an önce hastane şartlarında müdahale gerekebilir.

Braket neden sallanır?​

Ortodontik tedavi süresince dişlerde hafif sallanma olması normaldir. Endişelenmeyin. Diş teliniz varken, dişler önce gevşer daha sonra hareket eder. Dişler yeni, düzeltilmiş pozisyonlarında tedavi tamamlandıktan sonra sıkılaşırlar.

Braket ağrısı nasıl geçer?​

Braketlerin dişetlerinde neden olabildiği yara ve ağrılar için eczanelerden satın alabileceğiniz Orajel, Dentinox, Anbesol gibi jelleri bir pamuk yardımıyla ya da elinizle direk ağrıyan bölgeye sürebilirsiniz. Bu hissettiğiniz ağrıyı azaltacaktır.
Diş plak tedavisi ne kadar sürer?
Tamamen size özgü şeffaf plaklarınız üretilir ve hekiminize gönderilir. Muayeneden yaklaşık 1 hafta sonra tedavinize başlarsınız. Tedavi süreniz dişlerinizin var olduğu konuma göre ortalama 3-5 ay arası sürmektedir. Her bir şeffaf plak günde en az 22 saat kullanılacak olup 2 hafta boyunca takılır.
Diş teli takılmadan önce ne yapılır?
Diş Teli Takmadan Önce Dişlerinizi Temizleyin Diş telleri takmadan önce dişleriniz yeterince temiz değilse, ortodontistiniz diş tellerini dişlerinize düzgün şekilde yapıştırmak için bir cila macunu ile onları temizlemelidir.
 
Geri
Üst