Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Braket cesitleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.659
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Braket çeşitleri nelerdir?​

Braket Çeşitleri Nelerdir?
- Metal Braketler. Diş üzerine yapıştırılan ve diş teli dendiğinde ilk akla gelen model, metal braketlerdir.
- Damon Braketler. Self ligating braket olarak da adlandırılan bu ürünlerde kapaklar bulunuyor.
- Seramik Braketler.
- Invisalign (Telsiz Tedavi)
- Lingual Braketler.

Çıkan braket tekrar takılır mı?​

Çıkan braket tekrar takılır mı?
Kopan band ya da braket Eğer kopan braket hala ark teline bağlı durumda ise onu yerinden çıkartmak için çaba sarf etmeyin. Bir sonraki kontrolde doktorunuz eğer gerekli görürse braketi tekrar yapıştırır.

Braket fiyatı ne kadar?​

Damon (Kapaklı)Braketler (Metal diş teli fiyatları) : 7800 TL’den başlayan fiyatlarla… Damon (Kapaklı) Braketler (Şeffaf diş teli fiyatları) : 9000 TL’den başlayan fiyatlarla… Lingual Braket (Lingual diş teli fiyatları) : 20000 TL’den başlayan fiyatlarla…

Braket yerinden çıktı ne yapmalıyım?​

Braket yerinden çıktı ne yapmalıyım?
Yerinden çıkmış veya kopan braketiniz için ortodontistinizi arayıp bilgilendirmeli ve yakın bir tarihe randevu almalısınız. Öncelikle sert yiyeceklerden kaçınmak gereklidir. Buna rağmen azı dişlerine takılı olan band yerinden çıkıp sallanırsa birkaç gün içinde bu bandın yerine takılması gerekir.
Kapaklı braketler nedir?​
Özel kilit mekanizmasına sahip braket sistemlerine kapaklı braketler denir. Tellerin brakete lastik veya ince teller kullanılmadan bağlanmasını sağlar. Bu sayede sürtünme kuvveti azalır ve dişler daha hızlı hareket eder.

Diş teli braket ne kadar?​

Diş teli braket ne kadar?
2022 Diş Teli Fiyatları
2022 Diş Teli Fiyatları | KDV HARİÇ TL | KDV DAHİL(%8) TL
Braket Tatbiki (Tek Diş) | 305,56 | 330,00
Lingual Braket Tatbiki (Tek Diş) | 305,56 | 330,00
Düşen Bant Tatbiki (Tek Diş) | 347,22 | 375,00
Düşen Braket Tatbiki (Tek Diş) | 277,78 | 300,00

Braket kırılması tedavi yi uzatır mı?​

Braket koptuktan sonra mutlaka hekime haber verilmelidir. Eğer uzun süre geçer, farkına varılmaz ve hekime haber verilmezse, tedavi süresinde uzama gerçekleşebilir.

Braket düşmesi normal mi?​

Braket düşmesi normal mi?
Braketin Yerinden Çıkması veya Kırılması Braketlerin kırılması ya da yerinden çıkması genelde hastanın sert yiyecekler yemesinden kaynaklanır. Braketlerin üzerindeki yapıştırıcı da zamanla zayıflayıp braketin yerinden çıkmasına sebep olabilir.

Tek braket ne kadar?​

2019 Ortodonti Fiyatları Hakkında Bilgiler
2019 KDV | 2019 KDV |
Segmental Ark veya Tork Arkı Tatbiki | 236,11 | 255,00
Bant Tatbiki (Tek Diş) | 189,81 | 205,00
Braket Tatbiki (Tek Diş) | 143,52 | 155,00
Lingual Braket Tatbiki (Tek Diş) | 166,67 | 180,00

18 yaş altı diş teli ücretsiz mi?​

18 yaş altı diş teli ücretsiz mi?
18 yaş altı kişiler için diş teli tedavisi ücretsizdir. Ancak devlet hastaneleri sadece metal diş teli tedavisini karşılar. Kullanılan malzemeye göre ücret talep edilebilir.
Diş teli braketi nasıl çıkarılır?​
Diş tellerinin güçlü bir şekilde yapıştırılması sonucunda çıkarılması için de biraz güce ihtiyaç olacaktır. O nedenle bu şekilde kerpeten ile çıkarılması sağlanmaktadır. Diş hekimi öncelikle diş telini çıkarır. Daha sonra diş kerpeteni yardımı ile braketleri tek tek çıkartır.

Metal braket ne demek?​

Metal braket ne demek?
Metal Braketler Dişlerin üzerine yapıştırılan, yüksek kalite paslanmaz çelikten üretilen metal aygıtlardır. Günümüzde kullanılan metal braketler eskisine göre daha küçük, konforlu ve estetiktir.

Braketli ne demek?​

Braket, dişhekimliğinin ihtisas dallarından olan ortodontide, tedavinin başlıca araçlarından biridir. Terim olarak İngilizce’de bağ anlamına karşılık gelen “brace” kelimesinden kaynaklıdır. Ortodontik tedavide diş üzerine yapıştırılan ve üzerinde tellerin geçebileceği oluklara sahip olan aygıtlardır.

Diş teli braket çıkarsa ne olur?​

Diş teli braket çıkarsa ne olur?
Yenilen sert veya yapışkan bir besinden dolayı braket/braketler yerinden çıktığı durumlarda, eğer bir ağrı ya da batma yoksa acil bir durum yoktur. Batma durumunda size verilen mum koruyucu ile braketin üzerini kapatıp bizi arayabilirsiniz. Braketiniz eğer telin üzerinde kalmış durumdaysa çıkarmakla uğraşmayın.

Diş teli kaç TL 2022?​

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)’nin belirlediği 2022 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 7500 TL ile 12.500 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 4000 TL ile 6000 TL aralığında değişmektedir.

Diş braketi ne işe yarar?​

Diş braketi ne işe yarar?
BRAKET: Braketler, sabit ortodontik tedavilerde kullanılan, dişlere yapıştırılan ve dişlerin hareket etmesini sağlayan teli dişte tutan ana ortodontik enstrümanlardır. Estetik braketler, kapaklı braketler, konvansiyonel braketler ve lingual braketler gibi türleri mevcuttur.
Kopan braket yapıştırılır mı?​
Kopan band ya da braket Bir sonraki kontrolde doktorunuz eğer gerekli görürse braketi tekrar yapıştırır.

Diş braketi nasıl yapıştırılır?​

Diş braketi nasıl yapıştırılır?
Braket Yapıştırmanın Aşamaları
- Önce dişler temizlenir polisaj lastikleri ve pastaları ile dişlerdeki artıklar ve plaklar uzaklaştırılır.
- Dişlere asit etch uyguanır.
- Dişe bonding uygulanır kurutulur 15 sn ışınlanır.
- Braket arkasına yapıştırıcı ve vonding uygulanır.
- Braket yukarıda anlatıldığı gibi dişte pozisyonlandırılır.

Diş teli braketi neden çıkar?​

Ortodonti tedavisi’nde braketlerin kırılması ya da yerinden çıkması genelde sert yiyecekler yemekten kaynaklanır. Ayrıca braketin üzerindeki yapıştırıcı zamanla zayıflayıp yerinden çıkmasına sebep olabilir. Braket dişinize yapıştığı yerden çıkmış fakat; ark teline bağlı duruyorsa, çıkarmak için zorlamayın.

Düşen braket tekrar takılır mı?​

Düşen braket tekrar takılır mı?
Genelde çekimden sonra braketler takılır ama size yapilan da bir alternatif olabilir. En arka dişlere rutinde takılmaz bazı ender durumlarda takılır. Yerinden çıkan braketi hekiminiz tekrar yerine yapistiracaktir.
 
Braket çeşitleri hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **Metal Braketler:** Dişlerin üzerine yapıştırılan ve metal malzemeden yapılan braketlerdir. Diş teli tedavilerinde en yaygın kullanılan braket çeşitlerindendir.

2. **Damon Braketler:** Kendi kendine kapanan özelliğiyle bilinen Damon braketler, self-ligating braketler olarak da adlandırılır. Bu braketlerde ekstra kapak bulunur.

3. **Seramik Braketler:** Diş renginde olan ve daha estetik bir görünüm sunan seramik braketler, metal braketlere göre daha az dikkat çeker.

4. **Invisalign (Telsiz Tedavi):** Görünmeyen şeffaf plaklar kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Görünür braketlerden hoşlanmayanlar için ideal bir seçenektir.

5. **Lingual Braketler:** Dişlerin arka yüzeyine yapıştırılan braketlerdir. Görünmeyen bir tedavi seçeneği sunarlar.

Braket yerinden çıktığında endişelenmenize gerek yok, doktorunuz braketi tekrar yapıştırabilir. Ancak, kopan braket hala ark teline bağlıysa kendiniz çıkarmaya çalışmayın ve doktorunuza haber verin.

Braket fiyatları çeşidine ve uygulama şekline göre değişiklik gösterir. Damon braketlerin metal diş teli fiyatları 7800 TL'den başlarken, şeffaf diş teli fiyatları 9000 TL'den başlayabilir. Lingual braketler ise 20000 TL'den başlayan fiyatlarla uygulanabilir.

Kısacası, braket çeşitleri, fiyatları ve bakımı konusunda doktorunuzdan detaylı bilgi almanız önemlidir. Braketlerin doğru şekilde bakımıyla tedavinin başarılı bir şekilde ilerlemesi sağlanabilir.
 
Geri
Üst