AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bradikardi sebepleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Bradikardi sebepleri nelerdir?​

Bradikardi Nedenleri
- Yaşlılık.
- Damar tıkanıklığı
- Hipertansiyon.
- Doğumsal kalp bozuklukları
- Kalp krizi kaynaklı kalp dokusunun zarar görmesi.
- Kalp ameliyatı sonrası oluşabilecek komplikasyonlar.
- İlaç veya bal zehirlenmesi.

Dropped Beat pause bradikardi ne demek?​

Dropped Beat pause bradikardi ne demek?
Günlük olarak genellikle 50-55’ten yavaş olması demektir. En sık özellikle sporculardaki fiziksel durumdur ve herhangi bir tedaviye ihtiyaç duyulmamaktadır.

Sinüzal bradikardi nedir tıp?​

Bradikardi, normalden daha yavaş bir kalp atış hızıdır. En yaygın türlerinden biri, kalp atış hızının dakikada 60 atıştan daha düşük olduğu sinüs bradikardisidir. Kalbiniz genellikle dakikada 60 ila 100 kez atar.

Nabız düşüklüğünün sebebi nedir?​

Nabız düşüklüğünün sebebi nedir?
Tansiyon gibi nabız sayısının yüksekliği ya da düşüklüğü de önemli ahstalıklara işaret edebiliyor. Ortalama 60-100 arası olması gereken kalp atım hızı yani nabız sayısının normalden düşük olması; kalp damar hastalıklarından, karaciğer böbrek rahatsızlıklarına kadar birçok hastalıktan kaynaklanabiliyor.

Nabız düşüklüğünün sebepleri nelerdir?​

Nabız Düşüklüğü Neden Olur?
- Koroner arter hastalığına bağlı gelişen sorunlar.
- Yaşlanma nedeni ile oluşan kalp uyarı ve ileti sistemi hastalıkları
- Kalp ve tansiyon ilaçlarının yan etkileri.
- Karaciğer ve böbrek hastalıkları
- Vücudun tuz kaybetmesi, bazı mineral eksiklikleri.
- Guatr ya da tiroid bezinin az çalışması

Bradikardi atağı nedir?​

Bradikardi atağı nedir?
Yetişkin bir bireyde kalp atım hızı dakikada 60 ila 100 arasında olmalıdır. Eğer nabız sayısı 60’ın altına düşüyorsa bradikardi (kalbin yavaş atması) durumu söz konusudur. Bu hız 40’ın altına düşerse ya da 60’ın altında iken belirtilere yola açıyorsa tehlikelidir.

Bradikardi durumunda ne yapılır?​

Bradikardi tedavisinde ilk tercih edilen ilaç Atropin’ dir. Standart doz 0.5 mg IV olmak üzere 3-5 dk da bir Maksimum toplamda 3 mg olana kadar olarak ihtiyaca göre tekrarlanabilir. (Atropin 0.5 mg altında uygulamalarda paradoksal bradikardiye sebep olarak, bradikardiyi derinleştirme potansiyeline sahiptir.

Sporcu bradikardisi nedir?​

Sporcu bradikardisi nedir?
Nabız, kalbin 1 dakikadaki atım sayısıdır. 60 – 100 atım/dk. normal kabul edilirken, 60 ın altı bradikardi, 100 ün üzeri taşikardi olarak adlandırılır. Fakat antrene sporcularda istirahat kalp atım hızı daha düşüktür.

Çarpıntı olunca ne yapmak gerekir?​

Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin. Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.

Bradikardi, normalden daha düşük bir kalp atış hızıdır. Birçok farklı nedeni olabilir. Belirli durumlarda bradikardi atağı gibi durumlar ortaya çıkabilir. Nabız düşüklüğünün sebepleri ve tedavisi hakkında bilgi verilmiş. Ayrıca "Sporcu bradikardisi" ve "Dropped Beat pause bradikardi" gibi terimlerin tanımları da açıklanmış. Eğer kalp çarpıntısı gibi belirtilerle karşılaşıyorsanız, mutlaka bir uzman doktora başvurmanız önerilir.

Geri