AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bozulmayan yiyecekler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bozulmayan yiyecekler nelerdir?​

Doğru şekilde saklandıklarında ve tabii ki doğal olduklarında uzun süre bozulmayacak gıdalar var.
- Protein kaynağı kuru barbunya. Kuru barbunya hava geçirmez ambalajda ve serin ve kuru bir yerde saklandığında sonsuza kadar bozulmayabilir.
- Tuz.
- 3. Doğal antibiyotik: Bal.
- Sirke.
- Şeker.
- 6. Zeytin.
- 7. Tarhana.
- 8. Pirinç

Pişmiş yemek kavanozda saklanır mı?​

Ana Yemekler Aynı şekilde ağzı sıkıca kapanabilen kaplarda 4 güne kadar saklanabilir ve ocakta ısıtılarak tüketilebilirler. Uzun süreli saklamalarda konserve ve dondurma işlemleri de çorbalarla aynıdır. Ancak içinde et barındıran sulu yemeklerin konserve edilmesini çok tavsiye etmiyorum.
Besinlerimizi hangi koşullarda nasıl saklamalıyız?
İşte yolları… Tüm gıdaların soğukta saklanması gerekmiyor. Makarna, kuru baklagiller gibi gıdalar, kapalı ambalajları içerisinde kuru, doğrudan güneş ışığı görmeyen, serin, temiz bir yerde muhafaza edilebilir. Aynı şekilde konserve gıdalar, uzun ömürlü süt gibi ürünlerin de buzdolabına konulmasına gerek yok.
Hangi gıda nasıl saklanır?

Hangi yiyecekler Stoklanmalı?​

Pirinç, kuru fasulye, mercimek, bulgur gibi bakliyatlar uzun süreli saklanabilen gıdalar arasındadır. Toza karşı bez torbalarda serin veya kuru yerde muhafaza etmeye özen gösteriniz. Antibakteriyel özelliğe sahip olan beyaz sirke, evinizde eksik etmemeniz gereken önemli materyaller arasındadır.

Yolculukta yiyecek ne alınır?​

Yolculuk Yiyecekleri
Hangi yemekler konserve yapılır?
Konserve Şeftali Nektarı Yapımı
Sebzeleri kavanozda nasıl saklanır?
Yapmanız gereken sebzeleri biraz pişirip kavanozlara doldurmak. Önemli olan nokta ise kavanoz kapaklarını kaynatıp steril hale getirmek ve konserveleri kapattıktan sonra bir gece ters şekilde bekletmek. Eğer konservelerinizde bir sızıntı olmaz ise bu durumda bütün kış afiyetle yiyebilirsiniz!
 
Geri
Üst