Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) İçin Materyaller
1,5 su bardağı iri bulgur/ince bulgur
1,5 su bardağı şeker (bozanın şekeri için)
Bulgurların üzerini alacak kadar sıcak su (ıslatmak için)
Yarım tatlı kaşığı toz maya
Çeyrek su bardağı ılık su (Mayası için)
2 yemek kaşığı şeker (Mayaya eklemek için)
1 paket vanilya
Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir gece evvelce bulgurlarımızı ıslatıyoruz.
Sonraki gün bulgurların suyunu süzüp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Lapa kıvamına gelince ocaktan alıp bulgularımızı blenderdan düzgünce geçiriyoruz.
Orta ara sıcak su ekleyip blend etmeye devam ediyoruz.Kıvamını nasıl seviyorsanız o formda ayarlayabilirsiniz.
Blend ettikten sonra süzgeçten geçiriyoruz, bulgurun postasınız kullanamamak üzere atıyoruz.
Süzgeçten geçirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
Çeyrek su bardağı suya yarım tatlı kaşığı mayayı alıp uygunca karıştırıyoruz.
Akabinde 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyip şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
Ilıyan bozamızın içine ek ediyoruz ve düzgünce karıştırıp üzerini örterek serin bir yerde 1 gün mayalamaya bırakıyoruz.
Orta ara kapağını açıp havalandırarak bozayı karıştırıyoruz. Bu biçimde asgarî 1 gün mayalandıralım.
Bozamız bir gün bekledikten sonra 1,5 su bardağı şekeri ve vanilyayı ek edip karıştırıyoruz. Şayet akışkan seviyorsanız biraz su (oda ısısında) ekleyip kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Dolapta saklanarak 2 gün içinde tüketilmelidir. Şimdiden afiyet şifa olsun.
Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı iri bulgur/ince bulgur
1,5 su bardağı şeker (bozanın şekeri için)
Bulgurların üzerini alacak kadar sıcak su (ıslatmak için)
Yarım tatlı kaşığı toz maya
Çeyrek su bardağı ılık su (Mayası için)
2 yemek kaşığı şeker (Mayaya eklemek için)
1 paket vanilya
Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir gece evvelce bulgurlarımızı ıslatıyoruz.
Sonraki gün bulgurların suyunu süzüp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Lapa kıvamına gelince ocaktan alıp bulgularımızı blenderdan düzgünce geçiriyoruz.
Orta ara sıcak su ekleyip blend etmeye devam ediyoruz.Kıvamını nasıl seviyorsanız o formda ayarlayabilirsiniz.
Blend ettikten sonra süzgeçten geçiriyoruz, bulgurun postasınız kullanamamak üzere atıyoruz.
Süzgeçten geçirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
Çeyrek su bardağı suya yarım tatlı kaşığı mayayı alıp uygunca karıştırıyoruz.
Akabinde 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyip şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
Ilıyan bozamızın içine ek ediyoruz ve düzgünce karıştırıp üzerini örterek serin bir yerde 1 gün mayalamaya bırakıyoruz.
Orta ara kapağını açıp havalandırarak bozayı karıştırıyoruz. Bu biçimde asgarî 1 gün mayalandıralım.
Bozamız bir gün bekledikten sonra 1,5 su bardağı şekeri ve vanilyayı ek edip karıştırıyoruz. Şayet akışkan seviyorsanız biraz su (oda ısısında) ekleyip kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Dolapta saklanarak 2 gün içinde tüketilmelidir. Şimdiden afiyet şifa olsun.
Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) Fotoğraflı Yapılışı