AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Boyundaki her beze kanser midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boyundaki her beze kanser midir?​

Boyunda Şişlik: Her boyunda şişlik kanser demek değildir. Ancak detaylı inceleme yapmak gereklidir. İki haftadan daha uzun sürede geçmemiş bir şişlik kulak burun boğaz uzmanı tarafından muayeneyi hak eder.

Boyundaki beze için hangi bölüme gidilir?​

Boyunda genellikle tedavi edilebilen ve iyi huylu tümöral kitleler olmakla birlikte kötü huylu kitleler de azımsanmıyacak kadar çok görülür. Bu nedenle herhangi bir boyun kitlesi 2 haftadan uzun süredir var ise mutlaka Kulak burun boğaz doktoruna gidilmelidir.

Boyun sertliği nasıl geçer?
Soğuk ya da sıcak kompresler uygulamak: Boyun tutulmalarında ilk 24-48 saat ağrının en şiddetli olduğu zamandır. Bu zamanda soğuk uygulamak enflamasyonun azaltılmasını sağlarken sıcak kompres ise kan akışını destekleyerek gerilen kasların gevşemesini sağlar.
Boyunda kitle belirtileri nelerdir?
Belirtileri Nelerdir?

Boyundaki beze nasıl alınır?​

İltihabın büyük kısmı akıtıldıktan sonra antibiyotik tedavisine başlanır. – Şişlikten dışarıya bir akış yoksa iz kalmayacak şekilde küçük bir kesik atılır ve iltihap boşaltılır. Aynı şekilde iltihabın büyük bölümü akıtıldığında kesilen bölge dikilir ve antibiyotik tedavisi uygulanır.

Boyun gerilmesine ne iyi gelir?​

Kas Spazmı ve Boyun Ağrısı
Boyun kas gerginliği nasıl geçer?
Boyun ağrısı nasıl geçer?
- Dinlenme: Boyun gerginlikleri ve burkulmaların çoğunda, birkaç gün boyunca dinlenmek, kaslara ve tendonlara kendiliğinden iyileşmek için gerekli süreyi sağlar.
- Buz ve/veya ısı: Buz uygulamak, şişliği ve ağrıyı azaltmak için antienflamatuar olarak kullanılabilir.
Ense kısmında oluşan şişliğin sebebi ne olabilir?
Ensede şişlik lenf bezi şişmesinden kıl kökü iltihabına kanserden yağ bezesine kadar çeşitli nedenlerden meydana gelebilir. Yetişkinlerde, çocuklarda ve hatta bebeklerde dahi görülebilir. Bu şişlik ense kökünde, ensenin altında, üstünde, sağında veya solunda ortaya çıkabilir.
 
Geri
Üst