Boyunda servikal disk bozuklugu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boyunda servikal disk bozukluğu nedir?​

Boyun fıtığı, üç bölümden oluşan omurganın (servikal, torakal, lomber) en üst bölümü olan servikal bölgedeki 7 omurdan birinde ya da birkaçında meydan gelen bir hasar (herni) sonucunda oluşur. Yaşlanma ya da travma sonucu diskin merkezindeki jelimsi yapıda sıvı kaybı görülebilir.

Boyun kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?​

Boyun kireçlenmesine doğal çözüm konusunda akla gelen bitkilerden biri de aloe veradır. Aloe vera yağını masaj yoluyla kireçlenmeden etkilenen boyun bölgesine uygulamak bu bölgedeki ağrıları dindirir.
Omurilikte bulunan diskin sert dış tabakası yırtılır ve bu nedenle disk içinde olan jölemsi yapı bu yırtıktan dışarı çıkarsa disk kayması meydana gelir. Disk kayması stres veya omurga içinde olan sinirlerin sıkışması, ağrı kaldırma, ters hareket yapma gibi nedenlerle oluşabilir.
Boyunda nöral foramen daralması nedir?
Omurlar arasındaki disk ve eklemlerde oluşan dejenerasyon nedeniyle daralma sinir köklerinin sıkışmasına neden olur. Buna servikal dar kanal denir. “Stenoz”, daralma anlamında olup, “servikal stenoz” da boyun bölgesinde meydana gelen, omurilik ve sinir dallarının geçtiği boşluğun daralmasıdır.
Boyun kireçlenmesi nelere sebep olur?
Boyundaki kireçlenme; yaşlanma ile birlikte mikro ve makro travmalar, duruş bozuklukları ve genetik faktörler kaynaklı olarak görülmektedir. Omurga kireçlenmesinin temelinde yatan en önemli faktörler arasında; ileri yaş ile birlikte sedanter yaşam yer almaktadır.

Boyun kireçlenmesi için hangi doktora gidilir?​

Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.

Boyunda sinir sıkışması nelere yol açar?​

Boyundaki sinir sıkışmasının başlıca belirtisi kola, boyna, göğse ve/veya omuzlara yayılan ağrıdır. Parmaklarda ve ellerde uyuşma ve karıncalanma ile kas güçsüzlüğü de görülebilir. Diğer belirtilerden biri de ellerde koordinasyon (eşgüdüm) kaybıdır.
 
Geri
Üst