Boyun fitigi denge kaybi yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boyun fıtığı denge kaybı yapar mı?​

Boyun fıtığının en önemli belirtisi boynun bir tarafından başlayıp kola doğru yayılan ağrıdır. Bu ağrı uyuşmaya neden olur ve parmak uçlarına doğru uzanır. Ağrının oluştuğu kol zayıflar ve güç kaybeder. Denge kaybına ve düşmeye neden olabilir.

Boyun düzleşmesi kulakta basınç yapar mı?​

Boyun düzleşmesi, ense arkasında boyunda ve omuzlarda sık ağrı yapar. Eğer boyun düzleşmesine bağlı kök basısı varsa zaman zaman kola sırta yayılan ağrı da olabilir. Boyun düzleşmesine bağlı kulak çınlaması, vertigo ( baş dönmesi) , tansiyon yüksekliği gibi şikayetler de görülebilir.
Denge kaybı neden olur?
Denge bozuklukları; kulak kökenli olabileceği gibi, beyin, merkezi sinir sistemi, göz, eklemler, boyun rahatsızları ve tüm vücudu ilgilendiren sistemik hastalıklar (hipertansiyon, diyabet, vitamin eksiklikleri, hormonal bozukluklar vb.) sonucu da gelişebilir.

Boyunda sinir Sıkışması belirtileri Nelerdir?​

Boyundaki sinir sıkışmasının başlıca belirtisi kola, boyna, göğse ve/veya omuzlara yayılan ağrıdır. Parmaklarda ve ellerde uyuşma ve karıncalanma ile kas güçsüzlüğü de görülebilir. Diğer belirtilerden biri de ellerde koordinasyon (eşgüdüm) kaybıdır.

Boyun fıtığı yorgunluk yapar mi?​

Şiddetli ağrılara, hareket kısıtlığına, denge kaybına, baş dönmesine, mide bulantısına ve uykusuzluğa yol açan boyun fıtığı kişinin yaşam kalitesini oldukça düşürmektedir.
Boyun fıtığı ani baş dönmesi yapar mı?
Aslında baş dönmelerinin büyük bir kısmı (özellikle pozisyonel olanları) boyun kaynaklı sanılsa da, çok ileri boyun fıtıkları haricinde baş dönmesi yapmazlar. Ancak boyun kaslarında kasılma-gerilme ile birlikte boynun ve başın hareketlerinin kısıtlanması dengesizlik hissine neden olabilir.
Sinir sıkışması, bir sinirin çevresinde yer alan kemik, kıkırdak, kas ya da tendon gibi dokular tarafınca oluşturulan basınç sebebiyle meydana gelen durumdur. Bu baskı etkisi neticesinde sinir fonksiyonları negatif yönde etkilenir. Ve ağrı, karıncalanma, uyuşma ya da güçsüzlük gibi semptomlar meydana gelebilir.
 
Geri
Üst