AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Boyun fitigi ameliyatinda kac gun hastanede yatar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boyun fıtığı ameliyatında kaç gün hastanede yatar mı?​

Mikrocerrahi yöntemiyle yapılan boyun fıtığı ameliyatının ardından hastalar ortalama 4 saat sonra boyunluk desteği ile ayağa kalkabilir, gezebilir, yemek yiyip içmeye başlayabilirler. Aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilip normal günlük hayatlarına dönebilirler. Yaklaşık 1 hafta içerisinde işbaşı yapabilirler.

Ameliyattan sonra boyunluk kaç gün takılır?​

Boyunluğun kullanılması önerilmişse ilk 15 günden sonra kullanımı tamamen bırakınız. Araçta başınızın arkasında bulunan koltuk yastığının, başınızla aynı yükseklikte olmasına dikkat ediniz. Ameliyat sonrası taburcu olduktan sonra dışarıya çıkabilirsiniz.
Boyun fıtığı ne kadar sürede geçer?
Çoğu insan 6 hafta içinde iyileşir ve normal aktiviteye döner. Semptomlar devam ederse, ameliyat önerilebilir.

Boyunluk kaç gün takılmalı?​

Konservatif tedavilerin başında akut ağrılı durumlarda 3-4 günlük boyunluk kullanımı gelir. Özellikle kısa süreli yolda ya da iş sırasında boyunluk kullanılması önemlidir. Son çalışmalarda boyunluğun uzun süreli kullanımı kaslarda zayıflama ve boyun hareketlerinin kısıtlanmasına yol açar.

Boyun fıtığı ameliyatı kesin çözüm mü?​

Boyun fıtığında cerrahi tedavinin amacı, omurilik ve sinir dokusuna olan baskıyı ortadan kaldırmak. Bir başka deyişle fıtığı yok etmek. Bunun sonucunda da hasta ağrı, kolda uyuşma ve güç kaybı gibi yakınmalarından kurtuluyor. Günümüzde uygulanan cerrahi operasyonlar boyun fıtığında kesin çözüm sağlayabiliyor.
Boyun ameliyatı nasıl yapılıyor?
Cerrahide genellikle anterior servikal diskektomi dediğimiz boynun ön tarafından yapılan mikroskobik yöntem kullanılır. Küçük bir kesi açılarak mikroskop yardımıyla boyun içinde baskı yapan kıkırdaklar temizlenir. Oraya özel bir kafes yerleştirilerek işlem sonlandırılır.
Boyun fıtıklarının büyük çoğunluğu ameliyatsız iyileşir. Hastanın kol ve ellerinde ilerleyici güç kaybı varsa ve hasta diğer tedavilere cevap vermiyorsa cerrahi düşünülebilir.
Ayakta yapılan neredeyse bütün egzersizler boyun fıtığına iyi gelmektedir. Boyun fıtığının tedavisinde büyük pay oynayan egzersizler, boynun rahatlamasını sağlamaktadır. Boyun fıtığı tanısı koyduktan sonra boyun fıtığına iyi gelen egzersizlerin yapılması önemlidir.
Boyunluk ne zaman kullanılır?
Boyunluk, aslında bir boyun korsesi, yani hastanın boynuna takılan korse tipidir. Boyunluk bazen sadece boynu saran bir süngerden ibaret olup, basit boyun ağrılarında boynu bir bakıma dinlendirmek için tercih edilir.
 
Geri
Üst