Boyoz Börek Tanımı İçin Malzemeler
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yufka
İç materyali için;
Peynir
Maydanoz
Böreklerin üzerine dökmek için;
1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Boyoz Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için su, sıvı yağ, süt bir kaba alınıp, karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılır.
Üzerine sostan bir ölçü gezdirilip, her tarafına sürülür.
Yufkamız evvel dörde daha sonra her bir modül ikiye kesilir.
Yani toplamda 8 modül olması gerek. Her bir modüle peynir maydanoz koyulup sarılır. Daha sonra gül biçiminde kıvırılır.
Bütün yufkalara birebir süreç yapılır ve böreklerimiz bir tepsiye yerleştirilir.
Üzerlerine maden suyu gezdirilip bir kaç saat bekletilir.
Dinlenen böreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülüp, 200 derece fırında pişirilir ve ılık iken servis yapılır.
Boyoz Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yufka
İç materyali için;
Peynir
Maydanoz
Böreklerin üzerine dökmek için;
1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Boyoz Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için su, sıvı yağ, süt bir kaba alınıp, karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılır.
Üzerine sostan bir ölçü gezdirilip, her tarafına sürülür.
Yufkamız evvel dörde daha sonra her bir modül ikiye kesilir.
Yani toplamda 8 modül olması gerek. Her bir modüle peynir maydanoz koyulup sarılır. Daha sonra gül biçiminde kıvırılır.
Bütün yufkalara birebir süreç yapılır ve böreklerimiz bir tepsiye yerleştirilir.
Üzerlerine maden suyu gezdirilip bir kaç saat bekletilir.
Dinlenen böreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülüp, 200 derece fırında pişirilir ve ılık iken servis yapılır.
Boyoz Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı