- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Boynuz geçirmek ne demek?
Bir işe sonradan başlamak önce başlayanı geçemeyeceği anlamına gelmediğini anlatan atasözümüz “Boynuz kulağı geçer” olmaktadır. Bu atasözümüzün anlamı ve açıklamasını sizler için derledik.Boynuz takmak nereden geliyor?
bazı kaynaklarda aldatılmak anlamına gelen boynuzlamak ifadesinin kökeninin vikinglere dayandığı söylenmektedir. vikinglerde kabilenin lideri beğendiği ve kendine eş olarak seçtiği kadının kapısına gidip onu seçtiğini göstermek için kocaman.Boynuz köreltme neden ve nasıl yapılır?
Memeli çiftlik hayvanlarında boynuzun çıkmasını önlemek için doğumdan sonra gelişmesinden yani keratin yapısının oluşmasından önce sodyum ya da potasyum hidroksit gibi kimyasal ve dağlama aleti, boynuz kaşığı ve elastratör gibi fiziksel metodlarla köklerinin tahrip etme işlemi.
Alın kemik büyümesi neden olur?
Kronik enfeksiyon, travma ve alın bölgesine uygulanan sinüs cerrahisi gibi nedenlerle kemik dokusundan gelişen ‘osteom’ adlı iyi huylu tümör; büyüyerek alın, kulak arkası ve şakaklarda, şişlik ve şekil bozukluğu ile kendini gösteriyor. Yüzde oluşan bu tümör, özel teknikler kullanılarak ameliyatla tedavi edilebiliyor.
Kafada neden kemik çıkar?
Kas kullanımına bağlı olarak kafatasının arka kısmında genişlemiş dış oksipital çıkıntı isimli bir kemik oluştuğu doğrudur. Bunun aslen özellikle ileri yaşlarda oluştuğu, ancak yeni çalışmayla gençlerde de sanılandan daha fazla uzadığı ve hatta yaşlılardan bile uzun kemikler görülmeye başlandığı doğrudur.Boynuz kulağı geçermiş deyimi ne anlama gelir?
Boynuz kulağı geçer atasözü; bir işte yeni yetişenlerin eğitimcilerinden daha hızlı geliştiklerini ve daha başarılı olduklarını anlatmak için kullanılır.Boynuzlu argoda ne demek?
esi, nisanlisi, sevgilisi vb tarafindan cinsel olarak aldatilan erkeklere verilen lakap.
Kemik büyümesi neden olur?
Kötü beslenme ve egzersiz eksikliği kemik tümörüne zemin hazırlayabilir. Genç hastalarda farklı bir kanser türünü tedavi etmek amacıyla uygulanan radyasyon, kişide sonradan kemik kanseri oluşumuna neden olabilir. Çocuklarda hızlı büyüme, kemiklerin hızlı gelişimi de yine tümör oluşumunda risk faktörü olabilmektedir.