- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Boyasız göçük Düzeltme nedir?
Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme (PDR) , dış darbeler sonucu araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği, 5 cm çapa kadar kaporta göçüklerinin Amerikan menşeli özel aletlerle aracın orjinalliği korunarak ve herhangi bir boyama işlemi yapmaksızın düzeltilerek eski haline getirilme tekniği ve …Boyasız kaporta göçük düzeltme işlemi, aracın kaporta aksamları üzerinde meydana gelen ve boyanın zarar görmediği durumlardaki hasarların, geleneksel yöntemler olan kaporta düzeltme ve boya uygulaması yapılmadan giderilmesidir.
Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme nasıl yapılır?
More videos on YouTube Bu yaygın olarak bilinen ancak iyi bir sonuç almak için profesyonel ışık ve tecrube ile yapılması gereken bir uygulamadır. Bir diğer onarım tekniği ise boyasız göçük düzeltme çubukları ile hasarın arkasından masaj yaparak göçük olan bölgenin orijinal ışık seviyesine getirilmesidir.Boyalı parça göçük düzeltme olur mu?
“Boya Hasarlı Göçük Düzeltme” işlemi ile sadece ezik, göçük gibi hasarlar giderilebilir. Hasar görmüş boyanın düzeltilmesi ve onarımın tamamlanması için ayrıca “Boya Onarımı” işlemi uygulanmalıdır. “10 cm çapa kadar” şeklinde belirtilen ölçü limiti, anlaşmalı sigorta şirketine göre değişkenlik gösterebilir.
Göçük Düzeltme işlemi nasıl yapılır?
Vakumla Yöntemi ile Göçük Düzeltme Hasarlı olan bölgenin arkasına ulaşma imkanı varsa, vakumla yöntemi uygulanır. Bu sayede arka kısımdan yapılan çekme işlemi ile düzelme sağlanır. Önemli olan doğru uygulama olmasıdır. Bunun için de mutlaka göçüğün hasarının boyutunun en iyi şekilde anlaşılması gerekir.Göçük ustası nasıl olunur?
Kaporta ustası olmak için mesleki eğitim almak gerekir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Endüstri Meslek Lisesi ya da Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki ilgili bölümü bitirmek gerekir. Bununla birlikte, Mesleki Eğitim Merkezi’nden kaporta ustalığı belgesi almak isteyen kişiler en az ilköğretim okulu mezunu olmalıdır.Boyalı Göçük Düzeltme kaç gün sürer?
Boyanarak 3-4 günde onarılan bir hasar, boyasız göçük düzeltme ile ortalama 1 gün gibi kısa bir sürede halledilir.