AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Boyasiz Gocuk Duzeltme Eksperde cikar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Boyasız Göçük Düzeltme Eksperde çıkar mı?​

eğer aracınızda değer kaybı olmasın istiyorsanız bu işlemi yaptırmak zorundasınız çünkü bu işlem sonucunda kaportanızdaki onarımı (eğer iyi bir ustayla çalıştıysanız) eksper dahi anlayamaz.

Göçük Düzeltme işlemi nasıl yapılır?​

Göçük Düzeltme işlemi nasıl yapılır?
Vakumla Yöntemi ile Göçük Düzeltme Hasarlı olan bölgenin arkasına ulaşma imkanı varsa, vakumla yöntemi uygulanır. Bu sayede arka kısımdan yapılan çekme işlemi ile düzelme sağlanır. Önemli olan doğru uygulama olmasıdır. Bunun için de mutlaka göçüğün hasarının boyutunun en iyi şekilde anlaşılması gerekir.

Göçük ustası nasıl olunur?​

Göçük ustası nasıl olunur?
Kaporta ustası olmak için mesleki eğitim almak gerekir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Endüstri Meslek Lisesi ya da Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki ilgili bölümü bitirmek gerekir. Bununla birlikte, Mesleki Eğitim Merkezi’nden kaporta ustalığı belgesi almak isteyen kişiler en az ilköğretim okulu mezunu olmalıdır.

Dolu hasarı için ne yapmalı?​

1Dolu Nedeniyle Hasar Gören Aracınızı Tamir Ettirmek İçin Çok Beklemeyin! Uzmanlar uyarıyor; dolu yağışının sebep olduğu kaporta göçükleri hızlıca onarılmazsa zamanla çürümeye neden olabilir. Bu nedenle bir an önce hasarınızı tespit edin, sigorta şirketinizle görüşün ve onarım işlemlerine başlayın.

Boyalı parça göçük düzeltme olur mu?​

Boyalı parça göçük düzeltme olur mu?
“Boya Hasarlı Göçük Düzeltme” işlemi ile sadece ezik, göçük gibi hasarlar giderilebilir. Hasar görmüş boyanın düzeltilmesi ve onarımın tamamlanması için ayrıca “Boya Onarımı” işlemi uygulanmalıdır. “10 cm çapa kadar” şeklinde belirtilen ölçü limiti, anlaşmalı sigorta şirketine göre değişkenlik gösterebilir.

Marşpiyel hasarı önemli mi?​

Marşpiyel hasarı önemli mi?
Marşpiyelde meydana gelecek tüm hasarlar araç güvenliğini tehlikeye atabilir, bu nedenle marşpiyel ihmal edilmemesi gereken bir parçadır. Otomobiller için hayati öneme sahip marşpiyelin paslanma, çarpma veya sürtmelere bağlı olarak hasar alması, araç sahipleri için birçok sorunu ortaya çıkaracaktır.

Marşpiyel boyasız düzeltilir mi?​

Marşpiyel, yere çok yakın bir bölgede olduğundan asfalt taşlarından, en ufak sürtmeden ve kazalardan dolayı çok kolay zedelenebilir. Bu zedelenmeyi boyasız göçük düzeltme işlemiyle düzeltebilirsiniz.

Evet, boyasız göçük düzeltme işlemi araç sahipleri tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Bu işlem, aracınızdaki göçükleri düzeltmek için kullanılan bir tekniktir ve genellikle kaportadaki hasarın görünür kılınmadan düzeltilmesini sağlar. Göçük düzeltme işlemi genellikle vakumla yöntemi ile yapılır. Hasarlı bölgenin arkasına ulaşılabilmesi durumunda, vakumla yöntemi kullanılarak arka kısımdan yapılan çekme işlemi ile göçüğün düzeltilmesi sağlanır.

Göçük düzeltme işlemi yaptırmak isteyen araç sahipleri iyi bir usta ile çalışmalıdır. Doğru uygulama ve işçilik kalitesi, göçüğün başarılı bir şekilde düzeltilmesini sağlayacaktır. Eğer işlem iyi bir şekilde yapılmışsa, hatta bir eksper dahi göçüğün düzeltilmiş olduğunu anlayamayabilir.

Göçük ustası olmak isteyen kişilerin mesleki eğitim almaları gerekmektedir. Kaporta ustası olabilmek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Endüstri Meslek Lisesi ya da Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki ilgili bölümü bitirmek gerekmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi'nden kaporta ustalığı belgesi almak isteyen kişilerin en az ilköğretim okulu mezunu olmaları gerekmektedir.

Marşpiyelde meydana gelebilecek hasarlar aracın güvenliğini etkileyebilir, bu nedenle marşpiyel ihmal edilmemesi gereken bir parça olarak kabul edilir. Marşpiyel, aracın alt kısmında bulunan ve yere yakın olan bir bölge olduğundan çeşitli sebeplerle kolayca hasar görebilir. Bu sebeple, marşpiyelde meydana gelen hasarlar ciddiye alınmalı ve gerektiğinde düzeltilmelidir.

Marşpiyelde meydana gelen hasarların düzeltilmesi için boyasız göçük düzeltme işlemi uygulanabilir. Marşpiyel, yere çok yakın bir bölgede bulunduğundan çeşitli sebeplerle zedelenebilir. Bu zedelenmeler, boyasız göçük düzeltme yöntemi kullanılarak düzeltilebilir ve aracın orijinalliğini korurken hasarın giderilmesine olanak sağlar.

Geri