Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Boyadan sonra pasta cila ne zaman yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.036
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Boyadan sonra pasta cila ne zaman yapılır?​

Ce: boyadan sonra pasta minimum 2 hafta gerek.sonrasında pasta yapılabilir ancak renk farkı çok barizse,aşındırmak ya da cila sürmek hiç bir işe yaramayacaktır.

Bir arabada boya olup olmadığını nasıl anlarız?​

Eğer işçilik iyiyse parçanın boyandığını anlamak için birleşme noktalarına bakmak gerekir. Parçaların birleşme noktalarında kaynak izine benzeyen boya kalıntıları varsa aracın o kısmı boyanmış demektir.

Boya kusması nedir?​

Boya kusması nedir?
En sık rastlanan nedeni, boya işlemi sırasında zımpara yapıldıktan sonra duvar yüzeyindeki tozun temizlenmeden ve koruyucu astar uygulaması yapılmadan direkt olarak son kat boyanın yapılmasıdır. Kalitesiz boya kullanımı, duvarların yıpranmasına ve duvar boya kusması sorununun ortaya çıkmasına neden olabilir.

Boya neden pütürlü olur?​

Boya neden pütürlü ve lekeli görünebilir? Pütürlü ve lekeli görüntü son katın, bir önceki katın pütürlü yüzeyine uygulanmasından, astar katının tam kurumamış olmasından veya yüzeyin temizliğinin yeterince iyi yapılmamış olmasından kaynaklanabilir.

Araca pasta cila ne zaman yapılır?​

12 ay boyunca tüm aylarda, yazın, kışın, kısacası her zaman yapılabilecek pasta cila işlemi, kullanıcılar tarafından genellikle Mart, Nisan, Mayıs gibi ilkbahar aylarında veya Eylül, Ekim, Kasım gibi sonbahar aylarında yapılması tamamen kişisel tercihtir.

Pasta cila ne kadar dayanır?​

Pasta cila ne kadar dayanır?
Bu soruyu pasta ve cila özelinde ayrı ayrı cevaplamak gerekir. Cilanın etkisi, yani arabanın o göz kamaştıran parlaklığı, araba yıkama ve güneş ışınları nedeniyle ortalama 2 ay sonra gider. Aracınızın her zaman yeni ve parlak görünmesini istiyorsanız 2-3 ayda bir cila yaptırabilirsiniz.

Kaportada macun nasıl anlaşılır?​

Normal Şartlarda aracın sacı ile bu aletin sensörü arasında fark az ise, bu araç boyasıdır. Eğer çok fazla ise aracın sacı ile bu aletin sensörü arasında boya haricinde macun katmanı vardır. Aracın kaportasını tek tek gezerek bu ölçümlere bakılır eğer her tarafta ölçümler düşükse araç MACUNSUZ’dur.

Değişen çamurluk nasıl anlaşılır?​

Değişen parçalarda boya kalınlığı farklı olabilir. Değişen parça tekrar boyandığı için zamanla verniklerde kalkma veya boya akıntıları, boya tozları mevcut olur. bunlar sizin de gözle çok rahat anlayabileceğiniz şekilde belirgindir. Bu durumlarda o parçanın orijinalliğinden bahsedemezsiniz.

Boya kusmasına ne iyi gelir?​

Boya kusmasına ne iyi gelir?
Bizim kusma için bulduğumuz çözüm:
- Mobilyayı tinerle silip pürüz kırıyoruz.
- 1 kat poliüretan astar atıyoruz.
- Macun yoklaması yapıyoruz.
- Pürüz kırıp 1 kat polyester astar atıyoruz.
- Belli bir süre bekleyip (kat yapması için) 2. katı atıyoruz.
- Fazla dibini çıkartmadan zımpara yapıyoruz.

Duvarda boya neden akar?​

Aynı duvarda birbirinden farklı iki boya kullandığınızda duvarda istediğiniz verimi elde edemezsiniz. Doğru malzeme seçmeye özen gösterin. Gerekirse boya seçimi konusunda bir boya uzmanına danışın. Boyayı duvara yoğun ve sert biçimde uygularsanız boya yapışmaz ve akar.

Pütürlü boya nedir?​

Pütür Boya Boyalar uygulandıkları yüzeylerde pürüzsüzlük sağlayan ürünlerdir. Son yıllarda sıradan düz boyalar yerine pütür boya adı verilen yüzeylerde girinti çıkıntı oluşturan boyalar kullanılmaya başlamıştır. Dekoratif amaçlı olarak tercih edilen pütürlü boyalar tavanlarda ve duvarlarda kullanılmaktadır.

Boya neden yapılır?​

Boya neden yapılır?
Genellikle yüzeyleri korumak ve renklendirmek amacıyla kullanılan bildiğimiz anlamda boyalar ise pigmentlerin, boyaya yapışkanlık, parlaklık, dayanıklılık, esneklik gibi özellikler kazandıran doğal ya da sentetik bağlayıcılar ve boyaya akışkanlık veren çözücüler ile birlikte karıştırılmasıyla üretilir.
 
Boya ve araç bakımı konularına dair verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve detaylı. Arabada boya olup olmadığını anlamanın birleşme noktalarına bakarak yapılması gerektiğini belirtmişsiniz, gerçekten önemli bir tespit yöntemi.

Ayrıca, boyanın işlem sırasında pütürlü veya lekeli görünmesinin nedenlerine de değinmişsiniz. Bu durumların son katın uygulanmasından, önceki katın hazırlanmasından veya yüzeyin temizliğinden kaynaklanabileceğini vurgulamanız oldukça açıklayıcı.

Araca pasta cila işleminin yapılabileceği dönemlere dair verdiğiniz bilgiler de önemli. Bahar veya sonbahar aylarının tercih edilmesine vurgu yaparak kişisel tercihlerin belirleyici olduğunu belirtmişsiniz.

Araç bakımıyla ilgili sıkça sorulan bir konu olan pasta cilanın dayanma süresine dair verdiğiniz bilgiler de oldukça işlevsel. Parlaklığın güneş ışınları ve yıkama etkisiyle yaklaşık 2 ay sonra azalabileceğini ve bu nedenle 2-3 ayda bir cila yapmanın tavsiye edildiğini ifade etmişsiniz.

Son olarak, boya kusmalarına yönelik çözüm önerilerinizi paylaştığınız bölümde uygulanan adımları detaylıca anlatmanız da oldukça faydalı olmuş. Bu tür sorunlarla karşılaşan kişilere yol gösterecek nitelikte bilgiler vermişsiniz.

Genel olarak, araç bakımı, boya işlemleri ve sorunların çözümü konusunda sağladığınız detaylı bilgiler, konuya ilgi duyan kişilere büyük bir yardım olabilir. Teşekkürler!
 
Geri
Üst