AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Boya soyulmasi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boya soyulması neden olur?​

Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.

Duvar boyaları neden dökülür?​

Duvarların ıslanması ve kabarması sonucu duvarların boyalarında dökülmeler görülmektedir. İzolasyon eksikliğinden dolayı dışarıdan iç duvarlara gelen sular, boyaların kabararak dökülmesine neden olmaktadır. …
Boya çatlaması neden olur?
Sonkat boya yüzeyinde değişik yön, derinlik ve boyutlarda çatlaklar oluşması durumudur. Bir başka deyişle çatlama, boya filminin erken yaşlanması sonucu oluşan ve kaplamanın üstüne doğru kuru film tabakasının çatlaması, boyanın tamamen koruyuculuk özelliğini yitirmesidir.

Iç cephe boyası neden soyulur?​

Eğer bu durumla karşılaşırsanız bilin ki suçlu boya değildir. Solvent bazlı boya üzerine astar ve zımpara uygulanmadan son kat boyanın uygulanması sonucu oluşan sıkıntılı durum. Boyaların soyulmasının ana nedeni alt zemin hazırlığının doğru bir şekilde yapılmamış olmasıdır.

Boya neden pul pul dökülür?​

Boyanın vizkozitesinin uygun olmaması, yanlış veya kötü kalitede tiner kullanımı, hava basıncının aşırı yüksek olması. Boya filminin aşırı kalın olarak uygulanması. Astar ile boya arasında farklı yüzey gerilimi olması (sertlik farklılığı).
Duvar boyası soyuluyor ne yapmalıyım?
Boyanın solvent bazlı olduğunu tespit ettiyseniz öncelikle duvarları güzelce ince kum zımpara ile zımparaladıktan sonra geçiş astarı uygulayarak son kat boyaya geçebilirsiniz. Eğer mevcut boya su bazlı ise pigmentli astar sonrasında son kat boyaya geçebilirsiniz.

Boya tutmayan duvara ne yapmak lazım?​

Kısaca, sorununu tespit edip boya badana uygulamasının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi sorunu çözüme kavuşturacaktır. Dönüşün astarı kullanmak, zımpara uygulamasının yapılması ve en az iki kat boya badana yapmak, boya tutmayan duvar sorununu çözecektir.

Boya öncesi astar ne işe yarar?​

Astar, boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar , boya dayanıklılığını arttırır ve boyanan malzeme için ek koruma sağlar. Makalemizde İç cephe astar boya nasıl yapılır ne işe yarar ve iç cephe astar boya çeşitleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Boya neden kabarcık yapar?
Kabarcıklanma genellikle boya sisteminin uzun süre neme maruz kalmasından kaynaklanır. Bu olay tuzlu su çözeltisi konsantrasyonuna bu da su kabarcıklarının boya filmini kaldırmasına sebep olur. Kabarcıklar çeşitli boyut, desen ve sıklıkta ortaya çıkabilir ve tabakalar arasında veya tüm film altında oluşabilir.
 
Geri
Üst