Bote mezunlari hangi alanlarda calisabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Böte mezunları hangi alanlarda çalışabilir?​

Böte mezunları için başlıca iş imkanlarını şöyle sıralayabiliriz.
Böte mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunları için hem Eğitim Bilimleri Enstitüsü programlarında, hem de Bilgisayar Mühendisliği, İşletme veya Yönetim Bilişim Sistemleri gibi alanlarda Yüksek Lisans yapma şansın var.
Böte mezunları lisede çalışabilir mi?
Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri bölümü dersleri ile lise müfredatındaki dersler birbiriyle 0 oranında örtüşmektedir.Tüm bölümler liseye atanırken böte bölümde okuyan öğrenciler liseye atanamamaktadır.

Böte mezunları hangi okullara atanır?​

BÖTE Bölümü mezunları, MEB bünyesindeki devlet ve özel statülü okullarda öğretmen, danışman, eğitim programı danışmanı, öğretim teknoloğu veya üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilmektedirler (Altun & Ateş, 2008; Şahin, 2010).
Bilgisayar öğretmen hangi okulda görev yapıyor?
Bilgisayar öğretmeni, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, eğitim akademileri veya sürekli eğitim programlarına sahip şirketlerde çalışabilir.
Böte yüksek lisans ne işe yarar?
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Tezsiz Yüksek Lisans Programı, eğitim teknolojileri alanında uzmanlık kazanmak isteyen herkese yönelik düzenlenmiş akademik bir programdır. Başvuru tarihleri, program içeriği, dersler ve ücret gibi bilgileri Eğitim Bilimleri Enstitüsü web sitesinden öğrenebilirsiniz.
BÖTE ABD Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yüksek Lisans Programı Temel amacı, Eğitim Teknoloğu ve bilgisayar destekli öğretim uzmanları yetiştirmek olan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yüksek Lisans Programı, Türkiye’de çok az sayıda üniversitede yer alan bir programdır.
Lisede bilgisayar öğretmeni nasıl olunur?
Bilgisayar öğretmeni olmak için üniversitelerin bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekir. 4 yıllık lisans bölümü olan bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümünden mezun olan öğrenciler bilgisayar ve öğretim teknolojileri lisans diploması almaya hak kazanır.
Hangi bölüm mezunları bilgisayar öğretmeni olabilir?
Bilgisayar öğretmeni olmak için üniversitelerin eğitim fakülteleri kapsamında 4 yıllık eğitim veren bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ne kadar maaş alır?​

Devlet okulunda yeni mezun olmuş bir bilgisayar öğretmenliği yapan bir kişi 3782 TL maaş alır. Bu maaş ek derslerle birlikte 4800’e kadar çıkabilir. Özel okulda görev yapan bilgisayar öğretmeni, 3500 TL maaş alır. 5 yıllık deneyim kazanan bir öğretmen ise, 5000 TL’ye kadar maaş alabilir.
Bilgisayar Öğretmenliği iş bulur mu?
Üniversitelerin eğitim fakültelerinde bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler gerek devlette gerek özel kurumlarda birçok alanda iş bulabilmektedir. Günümüz teknolojilerinin hızla gelişmesinden dolayı bu bölüm mezunlarına birçok alanda iş imkanı sağlanır.

Geri