AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Botanik alan nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Botanik alan nedir?​

Geleneksel olarak, botanik, mantarları ve algleri de de içine alan bir bilim dalıdır. Günümüzde, botanikçiler (tam anlamıyla), 391.000’i damarlı bitki türü (yaklaşık 369.000 çiçekli bitki türü dahil) ve yaklaşık 20.000’i kara yosunu olan yaklaşık 410.000 kara bitkisi türünü incelemektedir.

Botanik Bahçesi ve Herbaryum nedir?​

Kültür Bitkileri Koleksiyonu Kültür bitkisi örnekleri, doğrudan doğadan toplanan örneklerin aksine, bir botanik bahçesinde, fidanlıkta veya parkta yetiştirilmiş, kökeni bilinen bitkilerden alınan herbaryum örnekleridir.
Botanik özelliği nedir?
Botanik bu anlamda, bitkiler, algler ve mantarlar arasındaki evrimsel bağları, kimyasal özellikleri, değişim ve etkileşimleri, hastalıkları, üreme ve gelişimlerini inceleyen oldukça geniş kapsamlı disiplinlerinden biridir.
Türkiye’nin ilk özel Arboretumu hangi şehirde?
Yalova’nın Termal ilçesinde, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Ağustos 1929’da kurulan ve Türkiye’nin ilk arboretumu (canlı ağaç müzesi) olan “Atatürk Arboretumu”, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Botanik bahçesi ne işe yarar?​

Botanik bahçesi, çeşitli bitkilerin toplanması, yetiştirilmesi, sergilenmesi ve korunması amacıyla yapılmış özel bir bahçe çeşididir. Farklı bitki türleri bilimsel isimleri ile sergilenir.

Karaca Arboretum kim tarafından oluşturuldu?​

Birleşmiş Milletler(BM) Çevre Ödülü Sahibi Hayrettin Karaca’nın 1980 yılında Yalova’nın Samanlı Köyü’nde kurduğu Karaca Arboretum (canlı ağaç müzesi), Uluslararası Dendroloji Cemiyeti tarafından bünyesinde çok nadir ve kıymetli bitkileri barındırdığı, bir dünya botanik zenginliği olarak kuşaklar boyu yaşamasının ve …
Karaca Arboretum kimin?
Gezilecek Yerler Karaca Arboretum (Ağaç Parkı) Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur. Bugün yaklaşık 7 bin civarında değişik bitki türü, alttür, varyete ve kültür formunu barındırmaktadır. Karaca Arboretum Türkiye’nin ilk özel Arboretumudur.

Geri