- Konu Yazar
- #1
Boşnak Mantısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)
Açmak için
1, 5, çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
500 gr kıyma
1 büyük soğan
3 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe nazaran tuz oranı değiştirilebilir)
2 çay kaşığı pul biber (İsteğe göre)
Boşnak Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurunu hazırlıyoruz.
Bütün materyalleri karıştırarak yoğuruyoruz. Dikkatli olun unu yavaş yavaş ekleyin.
Hamuru düzgünce 2 dakika yoğurduktan sonra tezgaha olalım ve ellerimizi yıkayalım zira tezgaha aldığımız hamur elimize yapışmamalı ellerimizi yıkandıktan sonra 2dakika daha hamurumuzu yoğuralım ve 15 dk üstünü bezle kapatıp dinlenmeye bırakalım.
O dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım esasen iç harcını yapmak çok kolay materyalleri at karıştır bekle.
Hamur bekledikten sonra hamurumuzu 20 modüle eşit formda bölelim bölmemizin sebebi oklava kullanmadan açacağımız için ince olması gerekiyor istediğiniz sayıda beze yapabilirsiniz lakin size tavsiyem 20 büyük bir tabağı biraz yağlayalım ve yağı elimize sürerek bezleri yağlayalım.
Bezeleri yağladıktan sonra isteğe bağlı 10dakika üstüne poşet geçirip bekletebilirsin.
Daha sonra eliniz kadar oklava kullanmadan elimizle bastırarak açalım daha sonra 1 bezeyi kenarlarından tutarak yavaş yavaş gerdirelim.
2. Bezeyi de birebir halde yapıp üstüne koyalım ve iki kat olsun daha sonra onları 2 3cm büyüklüğünde kareler halinde keselim ve içine hazırladığınız harcı koyup yuvarlak biçimde katlayıp tepsiye dizelim.
Üstüne akından ayrılmış yumurta sarısı sürüp 200dercelik fırında denetimi bir biçimde 25 dk pişirelim
Mantımız piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ve salça sosu yaparak yiyebiliriz bu formda kıtır kıtır oluyor ve mükemmel gözüküyor öbür bir türlü ise fırından çıkarmadan 2 dk evvel 25 gr margarinle 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ocakta ısıtalım.
Sonra mantimizin üstüne dökelim. Tıpkı biçimde sarımsaklı yoğurt ve salça sosla yiyebiliriz böylede yumuşacık oluyor isteğe nazaran iki biçimde yapılıyor. Afiyet olsunnn tanımımı beğenirseniz listeye ekleyip tekrar yapabilirsiniz
Hamuru için;
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)
Açmak için
1, 5, çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
500 gr kıyma
1 büyük soğan
3 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe nazaran tuz oranı değiştirilebilir)
2 çay kaşığı pul biber (İsteğe göre)
Boşnak Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurunu hazırlıyoruz.
Bütün materyalleri karıştırarak yoğuruyoruz. Dikkatli olun unu yavaş yavaş ekleyin.
Hamuru düzgünce 2 dakika yoğurduktan sonra tezgaha olalım ve ellerimizi yıkayalım zira tezgaha aldığımız hamur elimize yapışmamalı ellerimizi yıkandıktan sonra 2dakika daha hamurumuzu yoğuralım ve 15 dk üstünü bezle kapatıp dinlenmeye bırakalım.
O dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım esasen iç harcını yapmak çok kolay materyalleri at karıştır bekle.
Hamur bekledikten sonra hamurumuzu 20 modüle eşit formda bölelim bölmemizin sebebi oklava kullanmadan açacağımız için ince olması gerekiyor istediğiniz sayıda beze yapabilirsiniz lakin size tavsiyem 20 büyük bir tabağı biraz yağlayalım ve yağı elimize sürerek bezleri yağlayalım.
Bezeleri yağladıktan sonra isteğe bağlı 10dakika üstüne poşet geçirip bekletebilirsin.
Daha sonra eliniz kadar oklava kullanmadan elimizle bastırarak açalım daha sonra 1 bezeyi kenarlarından tutarak yavaş yavaş gerdirelim.
2. Bezeyi de birebir halde yapıp üstüne koyalım ve iki kat olsun daha sonra onları 2 3cm büyüklüğünde kareler halinde keselim ve içine hazırladığınız harcı koyup yuvarlak biçimde katlayıp tepsiye dizelim.
Üstüne akından ayrılmış yumurta sarısı sürüp 200dercelik fırında denetimi bir biçimde 25 dk pişirelim
Mantımız piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ve salça sosu yaparak yiyebiliriz bu formda kıtır kıtır oluyor ve mükemmel gözüküyor öbür bir türlü ise fırından çıkarmadan 2 dk evvel 25 gr margarinle 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ocakta ısıtalım.
Sonra mantimizin üstüne dökelim. Tıpkı biçimde sarımsaklı yoğurt ve salça sosla yiyebiliriz böylede yumuşacık oluyor isteğe nazaran iki biçimde yapılıyor. Afiyet olsunnn tanımımı beğenirseniz listeye ekleyip tekrar yapabilirsiniz