- Konu Yazar
- #1
Boşnak Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
2,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için;
300 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz, karabiber
Ortasına sürmek için;
200 gram tereyağ (eritilmiş)
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
Boşnak Mantısı Tanımı Yapılışı
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
4 modüle ayırıp 40 dk kadar üzerini kapatıp bekletiyoruz, tereyağı eritiyoruz.
İç harcı için, soğanı rendeleyip kıymanın içine ek ediyoruz.
Baharatlarını ek edip karıştırıyoruz.
Hamuru açacağımız yere alıp elimizle büyütüp üzerine yağ gezdirip genişletiyoruz.
Kenarlarına kıymalı harcı koyup sararak rulo haline getiriyoruz.
2-3 cm genişliğinde kesimler koparıp ( ya da kesip) kenar kısımları alt kısma gelicek biçimde kapatıp tepsiye yerleştiriyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıkınca birinci sıcağı çıktığında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun .
Hamuru için;
2,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için;
300 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz, karabiber
Ortasına sürmek için;
200 gram tereyağ (eritilmiş)
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
Boşnak Mantısı Tanımı Yapılışı
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
4 modüle ayırıp 40 dk kadar üzerini kapatıp bekletiyoruz, tereyağı eritiyoruz.
İç harcı için, soğanı rendeleyip kıymanın içine ek ediyoruz.
Baharatlarını ek edip karıştırıyoruz.
Hamuru açacağımız yere alıp elimizle büyütüp üzerine yağ gezdirip genişletiyoruz.
Kenarlarına kıymalı harcı koyup sararak rulo haline getiriyoruz.
2-3 cm genişliğinde kesimler koparıp ( ya da kesip) kenar kısımları alt kısma gelicek biçimde kapatıp tepsiye yerleştiriyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıkınca birinci sıcağı çıktığında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun .