Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Boşnak Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Tuz
İç malzemesi için:
700 gram kıyma
2 büyük soğan
Tuz
Az karabiber
Açmak için;
Ayçiçek yağı
Fırına vermeden önce
Hamurun üzerine 75 gram tereyağı
Mantı üstü için;
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Toz kırmızı biber

Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına süt ve suyu koyun.
Unu kontrollü bir şekilde koyarak yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim. Çok sert değil çokda yumuşak olmayacak (Yağlayacağımız için dahada yumuşayacağı için).
En az 15 dakika yoğurun sonra 30 dakika dinlendirin.
Bu arada iç harcımızı hazırlayalım soğanları rondoda kıyın, kıymanın içine tuz, karabiberle ekleyip, karıştırın, beklesin.
6 bezeye ayıralım her bezeyi 15cm çapında ortalama yemek tabağı kenarı oluyor. Açıp bol ayçiçek yağı ile yağlayıp tepsiye üst üste koyalım her biri yağlanacak 15 dk dinlendirip.
Sofra yada masada açaçağınız yer neresiyse zemine yağ sürüp ve elinizide yağlayın hamuru elle açalım kenarlarından nazikçe çekiştirerek ortalama büyüklüğe gelince kıymanızı etrafına serin görseldeki gibi, sonra yavaşça etrafını kapatın.
Ortasından çekiştirerek açıp sarın iyice incelince ortadan kesin hamuru uzun rulo olan hamuru 5 cm büyüklüğünde elinizle koparın (Elle koparılan hamuru uçları kapalı oluyor) Sonra bu hamurları iki ucu altta birleşecek şekilde katlıyoruz.
Dikdörtgen borcamı yağlayıp sıkı bir şekilde dizelim üstüne tereyağı eritip yağı gezdirelim 200 derece fırında 40-45 dakika altüst kızarana kadar pişirelim. İster börek olarak isterseniz mantı olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not:.

1-İlk seferde olmuyor diye pes etme!.

2-Tecrübe zorluklardan sonraki aydınlanmadır.

3-Herkesin el lezzeti kendine hastır.

Boşnak Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst