Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Boşnak Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
️8 adet milföy hamuru
İç harcı için;
️150 gram kıyma
️1 adet soğan
️Karabiber
️Toz kırmızı biber
️Tuz
Üzeri için;
️Sarımsaklı yoğurt
️Tereyağı
️Toz kırmızı biber
️Pul biber
️Nane

Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaba kıymayı koyalım. Soğanımızı rendeleyelim.
Kıyma üzerine soğan, karabiber, toz kırmızı biber ve tuzumuzu koyalım ve güzelce yoğuralım.
Dikdörtgen biçiminde milföy hamurlarımızı 8 eşit kesime keselim.
Hazırladığımız kıymalı harçtan üzerlerine koyalım.
Uçlarından kapatarak tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.
Süre sonunda pişen mantımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdumuzu, tereyağında kızdırdığımız biberimizi ve nanemizi gezdirelim. Yalancı boşnak mantımız servise hazır Deneyen herkese afiyet olsun
Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst