SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
5 adet milföy hamuru
150g kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir karıştırma kabı içerisine kıymamızı alalım.
Üzerine soğan, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
Dikdörtgen formundaki milföy hamurlarımızı 8 eşit modüle keselim ve hazırladığımız kıymalı harçtan üzerlerine yerleştirelim, uçlarından katlayarak kapatalım ve tepsimize dizelim.
Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızı 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Bu sırada bizde sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım. Bunun için; yoğurdun içerisine sarımsakları rendeleyerek karıştıralım.
Süre sonunda pişen mantımızın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu ve zeytinyağında kızdırdığımız biberimizi gezdirelim. Afiyet olsun.
Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet milföy hamuru
150g kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir karıştırma kabı içerisine kıymamızı alalım.
Üzerine soğan, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
Dikdörtgen formundaki milföy hamurlarımızı 8 eşit modüle keselim ve hazırladığımız kıymalı harçtan üzerlerine yerleştirelim, uçlarından katlayarak kapatalım ve tepsimize dizelim.
Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızı 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Bu sırada bizde sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım. Bunun için; yoğurdun içerisine sarımsakları rendeleyerek karıştıralım.
Süre sonunda pişen mantımızın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu ve zeytinyağında kızdırdığımız biberimizi gezdirelim. Afiyet olsun.
Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı