SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Boşnak Mantısı (Sarımsaklı Yoğurt İle) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur İçin;
Tuz
1.5 -2 su bardağı ılık su
Un aldığı kadar
Tereyağ
Çiçek yağı
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İçi İçin;
6-7 adet patates
Su
Boşnak Mantısı (Sarımsaklı Yoğurt İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce orta boy 6-7 adet patates haşlanır sonrasında ezilir ve tuz ilave edilir, ardından tereyağ ve çiçek yağı eritilir. Sonra hamur tutulur.
Hamurunu malzemeleri karıştırıp 7 beze halinde bölecek şekilde tutuyoruz.
Ardından bekletiyoruz 15 dk. sonra 7 bezeyi bölüp bekletiyoruz yaklaşık 15 dk. daha sonra 7 bezeyi açıp yaklaşık 10 cm çapı olacak şekilde daha önceden erittiğimiz çiçek yağı ve tereyağı karışımımızı sürüyoruz.
Tüm bezeler bitince alt üst ederek ilk yaptığımız hamuru elimizde açıyoruz.
İçine patatesli harcımızdan koyup kapatıyoruz.
Kol böreği yapıp ufak ufak bıçakla bölüyoruz.
Ve yağlanmış olan tepsiye diziyoruz.
Yaklaşık 35 dk alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsiyi fırından çıkartıp hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üstüne döküp 5 dk bekletip yiyoruz. Afiyet olsun.
Boşnak Mantısı (Sarımsaklı Yoğurt İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur İçin;
Tuz
1.5 -2 su bardağı ılık su
Un aldığı kadar
Tereyağ
Çiçek yağı
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İçi İçin;
6-7 adet patates
Su
Boşnak Mantısı (Sarımsaklı Yoğurt İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce orta boy 6-7 adet patates haşlanır sonrasında ezilir ve tuz ilave edilir, ardından tereyağ ve çiçek yağı eritilir. Sonra hamur tutulur.
Hamurunu malzemeleri karıştırıp 7 beze halinde bölecek şekilde tutuyoruz.
Ardından bekletiyoruz 15 dk. sonra 7 bezeyi bölüp bekletiyoruz yaklaşık 15 dk. daha sonra 7 bezeyi açıp yaklaşık 10 cm çapı olacak şekilde daha önceden erittiğimiz çiçek yağı ve tereyağı karışımımızı sürüyoruz.
Tüm bezeler bitince alt üst ederek ilk yaptığımız hamuru elimizde açıyoruz.
İçine patatesli harcımızdan koyup kapatıyoruz.
Kol böreği yapıp ufak ufak bıçakla bölüyoruz.
Ve yağlanmış olan tepsiye diziyoruz.
Yaklaşık 35 dk alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsiyi fırından çıkartıp hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üstüne döküp 5 dk bekletip yiyoruz. Afiyet olsun.
Boşnak Mantısı (Sarımsaklı Yoğurt İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı