Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Boşnak Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
5 su bardağı un
2-5 su bardağı su
Tuz
İç malzemesi:
2 adet büyük soğan
Bir miktar sıvı yağ
Tuz ,biber
Yeteri kadar ıspanak
Hamuru yağlamak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram kadar sana yağ
Süslemek için :
Çörek otu, küncü

Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unumuzu tezgahın üzerine koyalım, ortası yuvarlak olacak şekilde açalım, bir tatlı kaşığı tuz atalım suyumuzu kontrollü olarak ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
Hamurumuzu 6 ila 7 dakika güzelce yoğurup eşit miktarda 4 adet beze yapalım.
Bezelerin üzerini örtüp biraz dinlendirelim .
Margarini eritelim ve içine sıvı yağı koyalım elimizi yakmamasına dikkat edelim yoksa hamuru söndürebilir .
Hamuruzu alıp sırası ile kat kat yağlayıp çok büyük olmayacak şekilde açalım.
1 saat dinlendirip hamurumuzu iç harcımızı hazırlayalım.
Doğradığımız soğanları kavurarak ,tuzunu, biberini atalım ,ıspanaklarımızı doğrayıp soğanlarla beraber kavuralım iç harcımız olunca soğumaya alalım.
Hamuru açacağımız yere yağ sürerek açalım, kenar kalın olan yerleri alıp iç harcını koyup sıkı olmayacak şekilde saralım ve istenilen modeli verelim.
Her bezeye aynı işlemi uygulayıp bitene kadar devam edelim.
Son olarak üzerine kalan yağımızı sürelim ve 190 derce lik fırında 30 dakika pişirelim afiyet olsun.
Boşnak Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst