- Konu Yazar
- #1
Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
5-6 adet yufka
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
250 gr eritilmiş tereyağı
İç gereci için
Yarım kilo ıspanak
Doğranmış 1 kalıp beyaz peynir
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz
Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tepsimizi yağlıyoruz.
1 adet yufkamızı serip üzerine erittiğimiz yağdan gezdiriyoruz.
İçi için ıspanağı ve peyniri yumurta sarısını karıştırıp iç harcından ekleyelim rulo formunda yuvarladıktan sonra tepsimize dolayarak orta kısmına yerleştirelim.
Birebir süreci tekrar ederek bütün yufkaları tepsiye dizelim.
En son kalan yağızı üzerine gezdirelim.
Evvelden ısıttığımız 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Boşnak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet yufka
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
250 gr eritilmiş tereyağı
İç gereci için
Yarım kilo ıspanak
Doğranmış 1 kalıp beyaz peynir
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz
Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tepsimizi yağlıyoruz.
1 adet yufkamızı serip üzerine erittiğimiz yağdan gezdiriyoruz.
İçi için ıspanağı ve peyniri yumurta sarısını karıştırıp iç harcından ekleyelim rulo formunda yuvarladıktan sonra tepsimize dolayarak orta kısmına yerleştirelim.
Birebir süreci tekrar ederek bütün yufkaları tepsiye dizelim.
En son kalan yağızı üzerine gezdirelim.
Evvelden ısıttığımız 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Boşnak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı