- Konu Yazar
- #1
Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
750 gram un
1, 5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Kara biber, pul biber ,tuz
Ortasını yağlamak için;
Sıvıyağ
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
Soğanımızı tavaya alıp kavuruyoruz .
Ispanakları ek edip, baharatları atıp ,kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Unumuzu yoğurma kabına alıyoruz .
Suyumuzu ,sıvı yağı, tuzumuzu katıp yoğuruyoruz .
Hamurumuzu 6 eşit modüle bölüp tabak büyüklüğünde açıp yağlayarak üst üste koyuyoruz.
Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan bir adedini tezgahın üstünde elimizle açıyoruz.
Hazırladığımız ıspanaklı karışımdan koyup rulo formunda sarıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden afiyet olsun.
750 gram un
1, 5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Kara biber, pul biber ,tuz
Ortasını yağlamak için;
Sıvıyağ
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
Soğanımızı tavaya alıp kavuruyoruz .
Ispanakları ek edip, baharatları atıp ,kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Unumuzu yoğurma kabına alıyoruz .
Suyumuzu ,sıvı yağı, tuzumuzu katıp yoğuruyoruz .
Hamurumuzu 6 eşit modüle bölüp tabak büyüklüğünde açıp yağlayarak üst üste koyuyoruz.
Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan bir adedini tezgahın üstünde elimizle açıyoruz.
Hazırladığımız ıspanaklı karışımdan koyup rulo formunda sarıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden afiyet olsun.