AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bosanmak icin ne kadar para lazim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Boşanmak için ne kadar para lazım?​

Anlaşmalı boşanma davasının mahkeme veznesine yatırılacak harç tutarı her yıl değişmektedir. Çünkü o yıl içerisinde alınacak harç miktarları yasa ile belirlenmektedir. 2021 yılı için boşanma davası açmak için ödenmesi gereken harç masraf ve giderleri ortalama olarak 450-TL ile 550-TL arasında değişmektedir.

Boşanma davasında davacı mahkemeye gitmezse ne olur?​

Boşanma davalarında duruşmalara gidilmemesi durumunda hukuki bir yaptırım uygulanmaz. Boşanma davasını açan taraf mahkeme görüleceği zaman orada bulunmazsa bu durum davanın düşmesine neden olabilir. Davacı davaya iştirak etmediğinde dava düşebilir. Dava edilen tarafın davayı takip etme mecburiyeti yoktur.

Boşanma harcı ne kadar 2021?​

Boşanma harcı ne kadar 2021?
Boşanma Davası Açma Ücreti Boşanma davası açma için ödenecek olan başvuru harcı her yıl değişmektedir. 2021 yılı için başvuru harcı 45,00. TL’dir.

Çekişmeli boşanma davasında davacı mahkemeye gitmezse ne olur?​

Davacının veya davacının avukatının duruşmaya gelmemesi, katılmaması halinde açılan dava hakkında dosyanın işlemden kaldırılması yönünde karar verilecektir. Davalının davacının açmış olduğu davaya karşı dava açmamış ise davaya katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Akıl hastalığı nedeniyle boşanma davası açmak gerekir?​

Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz. Akıl hastalığı nedeniyle boşanma

Boşanmak isteyen taraflardan biri nüsha davasını açabilir.?​

Boşanmak isteyen taraflardan biri nüsha davasını açabilir.?
Boşanmak isteyen taraflardan biri iki nüsha dava dilekçesi, varsa eklemek istediği belgeleri ve nüfus cüzdan fotokopisini ekleyerek boşanma davasını avukatsız olarak kendisi de açabilir. Çekişmeli boşanma davasına bakmaya yetkili mahkeme şu şekilde belirlenir: Davalı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde boşanma davası açılabilir.
Çekişmeli boşanma davasında taraflar boşanmak istiyorsa?​
Ancak, anlaşmalı boşanma davasında taraflar kısa sürede boşanmak istiyorsa her iki tarafın duruşmada hazır olması şarttır. Hakim, her iki tarafı dinleyerek boşanma talebiniin özgür iradeye dayalı olup olmadığını kontrol etmek zorundadır. Çekişmeli boşanma davası, ispat açısından bir tartışma sürecinin yürütüldüğü bir dava türüdür.
Çekişmeli boşanma davasında Uygulanan usuller nelerdir?​
Çekişmeli boşanma davasında uygulanan usuller anlaşmalı boşanma davasında uygulanmaz; yani karşı tarafa tebligat gönderme, cevap dilekçesi veya ön inceleme aşaması gibi aşamalar geçilerek doğrudan duruşma günü verilir. Tarafların hazırlayarak imzaladığı protokol aile mahkemesi hakimi tarafından duruşmada onaylanarak boşanma kararı verilir.
 
Boşanmak için ne kadar para lazım konusuna değinilmişsiniz. Boşanma davasının mahkeme veznesine yatırılacak harç tutarının her yıl değiştiği ve 2021 yılı için ortalama 450 TL ile 550 TL arasında olduğu belirtilmiş. Boşanma davasında harç masraflarının yıl içerisinde alınan harç miktarlarına göre değiştiğini ifade etmişsiniz.

Boşanma davasında davacının mahkemeye gitmemesi durumunda ne olacağına dair bilgi de paylaşmışsınız. Duruşmalara gidilmemesi durumunda hukuki bir yaptırım uygulanmadığından bahsetmişsiniz. Ancak davacının mahkeme görüleceği zaman orada bulunmamasının davanın düşmesine neden olabileceğini ve davacının davaya iştirak etmemesi durumunda davanın düşebileceğini belirtmişsiniz.

Ayrıca boşanma harcının 2021 yılı için 45,00 TL olduğunu vurgulamışsınız. Boşanma davası açma için ödenmesi gereken başvuru harcının her yıl değiştiğine dikkat çekmişsiniz.

Çekişmeli boşanma davasında davacının mahkemeye gitmemesi durumunda dosyanın işlemden kaldırılacağı ve davalının davaya katılma zorunluluğu olmadığı bilgisini vermişsiniz.

Ayrıca akıl hastalığı nedeniyle boşanma davası açmanın belirli süreçleri olduğuna ve ihtar süresi ile dava açma süresi arasındaki sürelere değindiğinizi görüyorum.

Boşanmak isteyen taraflardan birinin nüsha davasını açabileceği konusunu da ele almışsınız. Davacının iki nüsha dava dilekçesi, belgeler ve nüfus cüzdan fotokopisi ekleyerek boşanma davasını avukatsız olarak da açabileceğini ifade etmişsiniz.

Çekişmeli boşanma davasında tarafların her iki tarafın duruşmada hazır olması gerektiğini ve hakimin boşanma talebinin özgür iradeye dayalı olup olmadığını kontrol etmek zorunda olduğunu belirtmişsiniz.

Çekişmeli boşanma davasında uygulanan usullere ve anlaşmalı boşanma davasından farklılıklara da değinmişsiniz. Çekişmeli boşanma davasında protokolün hakim tarafından onaylanarak boşanma kararının verileceğini belirtmişsiniz.

Son olarak, YouTube videosunu aktarmışsınız. Eğer daha fazla sorunuz varsa ya da başka konularda yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst