AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bosanma olduktan sonra aldatma davasi acilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boşanma olduktan sonra aldatma davası açılır mi?​

Anlaşmalı boşanmadan sonra kişi aldatıldığını öğrenir ise karar kesinleşene kadar karara itiraz edebilir. Karara itiraz ettikten sonra delillerini sunarak zina iddiasını ileri sürebilir. Ancak anlaşmalı boşanma kararının kesinleşmesi sonrasında zina iddiasıyla boşanma davası yeniden açamayacaktır.

Eşlerin sadakat yükümlülüğü ne zamana kadar devam eder?​

Sadakat, evlilik birliğinin getirdiği en önemli yükümlülüklerden biridir. Sadakat yükümlülüğü ancak evlilik birliğinin sona ermesiyle son bulacaktır. Evlilik birliği ise iki şekilde olmak üzere ölüm halinde ve resmi olarak boşanmanın gerçekleşmesiyle sona ermektedir.
Zina yapan kadına velayet verilir mi?
Zina eden tarafın kim olduğu velayetin kime verileceği ile ilgili bir sonuç ile ilişkilendirilemez. Velayet kavramı ile boşanma sebebi olan Zina kavramı birbirinden farklı iki kavram olarak algılanır. Zina yapan kadın, çocuklarının velayetini alabildiği gibi zina yapan kocanın da velayeti alması mümkündür.
Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme?
Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

Çekişmeli boşanma davasında taraflar boşanmak istiyorsa?​

Ancak, anlaşmalı boşanma davasında taraflar kısa sürede boşanmak istiyorsa her iki tarafın duruşmada hazır olması şarttır. Hakim, her iki tarafı dinleyerek boşanma talebiniin özgür iradeye dayalı olup olmadığını kontrol etmek zorundadır. Çekişmeli boşanma davası, ispat açısından bir tartışma sürecinin yürütüldüğü bir dava türüdür.

Boşanmak isteyen taraflardan biri nüsha davasını açabilir.?​

Boşanmak isteyen taraflardan biri iki nüsha dava dilekçesi, varsa eklemek istediği belgeleri ve nüfus cüzdan fotokopisini ekleyerek boşanma davasını avukatsız olarak kendisi de açabilir. Çekişmeli boşanma davasına bakmaya yetkili mahkeme şu şekilde belirlenir: Davalı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde boşanma davası açılabilir.
Anlaşmalı boşanma davası, aile mahkemesinde açılabilir.?
Anlaşmalı boşanma davası, herhangi bir adliyede açılabilir. Yetkili mahkemenin belirlenmesi açısından tarafların ikametgahının bir önemi yoktur. Taraflar uygun gördükleri bir adliyenin aile mahkemesinde anlaşmalı boşanma davası açabilirler. Anlaşmalı boşanma davasının en önemli unsuru anlaşmalı boşanma protokolü olarak kabul edilir.
 
Geri
Üst