AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bosanma celbi ne zaman gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boşanma celbi ne zaman gelir?​

Davalı eşin dava dilekçesini kendisine tebliğ edilmesi ile 14 gün içerisinde cevap dilekçesi yada karşı dava açma süresi olarak belirlenmiştir. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir.

3 yıl geçmeden boşanma davası açılabilir mi?​

Eşlerden birisinin açtığı herhangi bir nedene dayalı boşanma davasının reddedilmesi durumunda, boşanmanın reddi kararının kesinleşmesinden itibaren en az üç yıl boyunca bir araya gelinmemiş olması şartı ile eşlerden birisi tekrar boşanma davası açabilir.
Yargıtayda olan boşanma davası ne kadar sürer?
Boşanma davalarında, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından verilen kararlara karşı temyiz yolu açıktır. Süresi içerisinde verilecek temyiz dilekçesi ile dosya Yargıtay ilgili Hukuk Dairesine gönderilmektedir. Yargıtay’dan dosyanın dönüşü ise 1-2 yıl arasında değişmektedir.
Ne kadar süren çekişmeli boşanma davası?
Ayrıca çekişmeli boşanma davalarının yıllarca sürdüğü de gözlenmiştir. Çekişmeli boşanma davası, yasaya ve mevzuata uygun olarak sıkı sıkıya takip edilirse, ortalama 5 veya 6 celsede sona erebilir. Bu durumda, yine ortalama 1 yıl ila 2 yıl arasındadır.

Eğer çekişmeli boşanma davası 3 ila 4 yıl sürebilir?​

Çekişmeli boşanma davası, yasaya ve mevzuata uygun olarak sıkı sıkıya takip edilirse, ortalama 5 veya 6 celsede sona erebilir. Bu durumda, yine ortalama 1 yıl ila 2 yıl arasındadır. Ancak, çekişmeli boşanma davası izlenmezse ve gerekli yasal prosedürler doğru şekilde takip edilmezse, dava 3 ila 4 yıl sürebilir.

Çekişmeli boşanma davasının gidişatı değişir.?​

Çekişmeli boşanma davasında, her iki taraf da maddi ve manevi olarak ciddi şekilde yıpranır. Boşanma davasında, eşlerin aynı fikirde olup olmadığı, davanın gidişatını değiştirir. Çekişmeli boşanma davalarında tarafların fikir birliğine varamayacağı ana konular nafaka, velayet, mülkiyet paylaşımı ve tazminat gibi konulardır.
 
Geri
Üst