- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 122.937
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Boşanma belgesini nasıl alabilirim?
Boşanma Evrakları Nereden Alınır?- Anlaşma Protokolü
- Anlaşmalı boşanma dilekçesi.
- Çiftlerin ve çocukların kimlik belgeleri.
- Çocuğun resimli vekaletnamesi.
- Harç ve gider ödendiğine dair makbuz.
- Boşanmada yapılacak olan mal paylaşımı ve devir işlemleri için düzenlenen resmi belge.
E devletten boşanma belgesi nasıl alınır?
Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir. Ardından gereken harç ücreti ve dava ücreti ödenir ve davanız açılmış olur. Bundan sonraki süreç davayı açtığınız bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir.Boşanma evrakları nereden alınır?
Boşanma davasını açabileceğiniz üç alternatif yer bulunmaktadır. Ya sizin ikametgahınızın bulunduğunuz yerdeki adliye, ya eşinizin ikametgahının bulunduğu yerdeki adliye ya da son 6 ay eşinizle birlikte yaşadığınız yerdeki adliyede boşanma davanızı açabilirsiniz. Davanın görüleceği mahkeme ise aile mahkemesidir.
Velayet belgesini nereden alabilirim?
Mahkemenin velayete ilişkin vermiş olduğu karar, UYAP Vatandaş Portalı üzerinden alınabilir. Bunun yanında velayet kararı veren mahkemenin kaleminden kararın sureti talep edilebilir.
E-devlet boşanma davası nasıl açılır?
Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden adliyeye gitmeden davanın açılması avukat aracılığı ile mümkündür. E-devlet üzerinden UYAP Vatandaş Portalı’ndan hazırlanan e-imzalı boşanma davası dilekçesi ile dava açılabilir. Dava açılması için e-imza ya da mobil imza, e-devlet kullanıcı adı veya şifresi gerekmektedir.Bosanmak icin ilk nereye gidilir?
Boşanma davası açmak İçin başvuru yapacak eşin Aile Mahkemesine başvurması gerekir. Kanuna göre boşanmak isteyen eşler, birlikte yaşadıkları yerin mahkemesine başvurmaları öngörülmüştür. Ancak eşlerin ikamet ettikleri yerde Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak boşanma davası açılabilir.Çekişmeli boşanma davasında taraflar boşanmak istiyorsa?
Ancak, anlaşmalı boşanma davasında taraflar kısa sürede boşanmak istiyorsa her iki tarafın duruşmada hazır olması şarttır. Hakim, her iki tarafı dinleyerek boşanma talebiniin özgür iradeye dayalı olup olmadığını kontrol etmek zorundadır. Çekişmeli boşanma davası, ispat açısından bir tartışma sürecinin yürütüldüğü bir dava türüdür.
Boşanmak isteyen taraflardan biri nüsha davasını açabilir.?
Boşanmak isteyen taraflardan biri iki nüsha dava dilekçesi, varsa eklemek istediği belgeleri ve nüfus cüzdan fotokopisini ekleyerek boşanma davasını avukatsız olarak kendisi de açabilir. Çekişmeli boşanma davasına bakmaya yetkili mahkeme şu şekilde belirlenir: Davalı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde boşanma davası açılabilir.
Boşanma, evlilik birliğinin mahkeme kararının kesinleşmesi ile son bulmasıdır. Boşanma tarihi, boşanma kararının kesinleştiği tarihtir.
Boşanma kararından sonra ikinci bir karar ile boşandığı kocasının soyadını kullanmasına izin verilmiş ya da verilmiş olan bu iznin daha sonra mahkeme karıyla kaldırılmış olması halinde ise aile kütüğünün düşünceler alanına mahkeme kararıyla ilgili açıklamalar yazılır.