Bos zaman iscilikleri hangi hesapta takip edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Boş zaman işçilikleri hangi hesapta takip edilir?​

Oysa uygulamada, boş zaman işçiliklerine düşen ve 680 nolu hesaba aktarılan giderler, genel üretim giderleri hesabında birikmiş giderlerle ilişkilendirilerek boş zaman işçiliklerine düşen kısım kadar genel üretim gideri de 680 nolu hesaba yüklenmektedir.

Myhby nedir?​

MYHBY. YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR. Yönetmeliğin amacı, merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerince yapılan harcama ve ödemelerde, malî işlemlerin gerçekleştirilmesi ve muhasebeleştirilmesinde ödeme belgesine bağlanacak kanıtlayıcı belgelerin şekil ve türlerini belirlemektir.
3-Kalite ve İSG Yönetim temsilcileri ile birlikte koordineli çalışır, 4-İşveren tarafından firmadan talep edilen İŞ Sağlığı – Güvenliği form ve şartlarının yerine getirilmesini sağlar, 5-Tedarikçi firmaları kontrol eder.Tedarikçi firmaların iş planlamalarını kontrol eder.
Boşa geçen zaman maliyetleri hangi hesapta izlenir?
Boşa geçen zamana ait tüm işçilik giderlerinin, “730 Genel Üretim Giderleri”Hesabı’nda kayıt altına alınması sonucu ve giderlerin dağıtım anahtarları aracılığı ile dönemde üretilen tüm mamüllerin maliyetine yüklenmelidir. Aksi durumda boşa geçen zaman, belirli bir mamulün maliyetine yüklenebilir.
730 hesap nedir?
İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilkmadde ve malzeme dışında kalan giderlerin izlendiği hesaptır.

Ödeme kimlere yapılır?​

Ödemenin kimlere yapılacağı Madde 8 –Ödeme; gerçek kişilerde alacaklıya veya duruma göre vekiline, velisine, vasisine veya mutemedine; alacaklının ölümü halinde varislere; tüzel kişilerde ise kanuni temsilcilerine veya bunların tayin ettikleri vekillere; kayyım tayinini gerektiren durumlarda kayyıma yapılır.

Taahhüt dosyasında neler bulunur?​

Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği
Planlama, Hakediş, Lojistik, Dizayn departmanlarının yönetilmesi, Projenin Sözleşme yönetimini ilgili departmanlarla beraber gerçekleştirmek, Projenin maliyet ve hakediş yönetimini gerçekleştirmek, Projede gerekli malzemelerin temin edilmesini sağlamak.

Geri