Boş ve Peynirli Açma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Boş ve Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağı ılık su
1 .5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (katmer de 6 su bardağı ,efsane unda 7 su bardağı kullandım inanın una nazaran değişiyor nedense ele yapışacak ona nazaran ayarlayın)
1 paket instant maya
Oda ısısında tereyağ yada margarin (120 gram)
2 yumurta (beyazı içe sarısı dışa)

Boş ve Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ dışında tüm gereçleri yoğurun ele yapışmayan cıvık bir hamur olacak.
Unu denetimli koyun. 30 dk mayasının gelmesi için üzerini streçle kapatın.
Mayası gelen hamuru yağlı tezgaha dokun ve elinizle dikdörtgen formda açın.
Elinize tereyağ alıp her yerine yayın ve yarı ikiye katlayın.
Tekrar elinize yağ alin ve üzerine yağlayın öbür ikinci yarıyı da onun üzerine katlayın.
Diğerinin yarısını da yağlayıp ikiye katlayın ve dikdörtgen halde açın üç parmak kalınlığında bıçakla şeritler halinde enine kesin.
Onları da ikiye kesin evvel kendi etrafında bükün sonra iki ucundan tekrar örer üzere sarın simit hali verin.
Peynirli de yaptım evvel hamuru elinizle açın kapatın ortadan ikiye kesin bükün ve simit yapın.
Eğer büyük olsun isterseniz ortadan ikiye kesmeye gerek yok.
Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu ile süsleyip 200 derece evvelden ısıtılmış fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık açmalarınız hazır. Puf nokta pişen açmaların üzerini bir bezle örtün nemini korusun.
Boş ve Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst