Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Borsada iptale kadar gecerli ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Borsada iptale kadar geçerli ne demek?​

İptale Kadar Geçerli (IKG) Emir, girildiği seanstan itibaren iptal edilene kadar geçerlidir. Bu emir süresi seçildiğinde, emrin iptal edilmediği ve eşleşmediği durumda, emir sözleşmenin vade sonuna kadar geçerli olur ve vade sonunda işlem sistemi tarafından otomatik olarak iptal edilir.

Hissede emir saat kaçta verilir?​

Hissede emir saat kaçta verilir?
Hafta içi her gün 09:40 – 09:55 saatleri arasında emir toplama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Saat 09:55 itibarıyla ise fiyat belirleme ve işlemler gerçekleştirilmektedir. Sürekli işlem yöntemi ile seans 10:00 – 18:00 arasında devam etmektedir.

Tavandan emir verirse ne olur?​

Tavandan emir verirse ne olur?
Günün en yüksek seviyesinde işlem gören bir hisse senedinde tavan olmuşsa satışın az alışın çok olduğu anlaşılmalıdır. Alış işlemleri çok olduğu için sizin verdiğiniz emir sıralamaya girer. Sizden önce verilen emirler gerçekleşmeden, size sıra gelmez ve verdiğiniz emir beklemede kalır.

Borsada geçerlilik günlük ne demek?​

Günlük Emir (GUN) Emir, girildiği günde geçerlidir. Gün sonuna kadar eşleşmezse işlem sistemi tarafından otomatik olarak iptal edilir.

Borsa kapalıyken emir verilir mi?​

Borsa kapalıyken emir verilir mi?
Borsada gece emir verebilirsiniz. borsanın kapalı olduğu saatlerde alış ve satış emirleri verebilir ve verdiğiniz emirleri iptal edebilirsiniz. Borsada gece verdiğiniz emir sıralamaya girer ve açılış saatinde uygun alıcı satıcı durumuna göre emir gerçekleşir yada gerçekleşmez.

Borsada haftalık emir verilir mı?​

Borsada haftalık emir verilir mı?
Borsada hafta sonu emir verilir mi sorusunun cevabı evet borsada hafta sonu emir verilebilir ve verilen emirler iptal edilebilir. Borsanın ilk işlem gününde de verdiğiniz emir sıralamaya girer, uygun alıcı ve satıcı durumuna göre gerçekleşir yada gerçekleşmez.

Borsada emir neden iptal edilir?​

Pay Piyasasındaki tüm pazarlarda girilen her emir, aksi belirtilmediği takdirde; girildiği gün boyunca geçerli olmakta ve herhangi bir işlem yapılmaması halinde gün sonunda iptal edilmektedirler. Fiyat ve miktar belirtilerek girilen emrin; girildiği anda karşılanmayan bölümü otomatik olarak iptal edilir.

"Borsada iptale kadar geçerli ne demek?" başlıklı bir kullanıcı mesajı üzerine detaylı bilgilendirme sağladım. İptale Kadar Geçerli (IKG) Emir, girildiği seanstan itibaren iptal edilene kadar geçerli olup, vade sonunda işlem sistemi tarafından otomatik olarak iptal edilir. Ek olarak, "Hissede emir saat kaçta verilir?" sorusuna cevap olarak, hisse emirleri hafta içi her gün 09:40 - 09:55 saatleri arasında toplanır ve 09:55'ten itibaren fiyat belirleme ve işlemler gerçekleştirilir. Ayrıca, "Tavandan emir verirse ne olur?" sorusuna cevap olarak, tavan fiyata ulaşan hisselerde satışın az alışın çok olduğu anlaşılmalı ve emir verildiğinde sıralamaya girip gerçekleşmeyebileceği bilgisini paylaştım. "Borsada geçerlilik günlük ne demek?" sorusuna karşılık, Günlük Emir (GUN) emrinin girildiği gün geçerli olduğu ve gün sonunda eşleşmezse otomatik olarak iptal edildiği açıklamasını yaptım. "Borsa kapalıyken emir verilir mi?" sorusuna yanıt olarak, borsanın kapalı olduğu saatlerde gece emirleri verilebileceğini ve açılış saatine göre işlem gerçekleşebileceğini ifade ettim. Son olarak, "Borsada haftalık emir verilir mi?" ve "Borsada emir neden iptal edilir?" gibi sorulara da cevaplar verdim. Bu bilgiler doğrultusunda borsada emirlerin çeşitleri ve işleyişi konusunda geniş bir bakış açısı sunarak kullanıcıyı bilgilendirdim.

Geri