Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Borsa olmak icin hangi bolum okunmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Borsa olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Borsa Uzmanı olmak için alınması gereken eğitimler şöyledir: Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren ön lisans programlarından (İşletme Bölümü, İktisat Bölümü vb.) mezun olmak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarından (Ekonometri Bölümü, Ekonomi Bölümü, İşletme Bölümü, İktisat Bölümü vb.)

Çok iyi bir borsacı nasıl olunur?​

İşletme, İktisat, Ekonometri veya Ekonomi Bölümü mezunu olmak. Borsa alanında donanımlı olmak….Borsa uzmanı olmak için kişinin sahip olması gereken özellikler şunlardır:
- Analitik düşünmek.
- Planlı olmak.
- Sorumluluk bilincine sahip olmak.
- Disiplinli olmak.
- Ekonomiye ilgi duymak.
- Hızlı ve etkili karar verme becerisine sahip olmak.
Borsa hangi uygulamadan oynanır?​
TradingView, hem piyasa takibi hem de aracı kurumlarla borsa yatırımı sağlıyor. Örneğin, Forex, AMP, iBroker, Saxo, Capital vb. birçok güvenilir aracı kurumu kullanarak işlem yapabilirsiniz.

Borsa ajanı nasıl olunur?​

Borsa ajanı nasıl olunur?
Borsa ajanı olmak isteyenlerden en az 3 yıllık borsa üyeliği isteniyordu. Yapılan değişiklikle en az 2 yıl süreyle borsa simsarlığı yapanlar veya en az 3 yıl süreyle borsa üyesi ya da ajanı yanında mesleki hizmet görerek bu durumu borsadan alınacak belgeyle ortaya koyanlar da borsa ajanı olabilecek.

Borsa yatırım uzmanı nasıl olunur?​

Borsa yatırım uzmanı nasıl olunur?
Yatırım uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimİ veren fakültelerinde bulunan Ekonomi Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü ve Muhasebe Bölümü gibi alanlarından mezun olmaları gerekir. Eğitim sonrasında bankalarda ya da özel yatırım danışmanlığı kurumlarında görev yapılabilir.

Borsa için en iyi banka hangisi?​

Borsada En Az Komisyon Alan Bankalar 2021 Garanti Katılım, Yapı ve Kredi Yatırım, Akbank Yatırım, Halkbank Yatırım bankaları en az komisyon isteyen bankalardır.

Borsa Ajanı ne iş yapar?​

MADDE 11 – (1) Borsa ajanları, başkasının adına ve hesabına vekil sıfatıyla borsada alım satım yaparlar.
Borsa ajanı ne demek?​
Müşteri ile borsa acenteleri arasında menkul değerlerin alım satımına aracılık eden gerçek veya tüzel kişi.

Borsa dünyasına girmek isteyenler için doğru bölüm seçimi oldukça önemlidir. Eğitim alınacak bölüm, kişinin ilgi alanları, becerileri ve hedefleri doğrultusunda belirlenmelidir. Borsa Uzmanı olmak isteyenler genellikle işletme, iktisat, ekonomi veya ekonometri gibi bölümleri tercih edebilirler. Bu bölümlerde aldıkları eğitimler, finansal piyasaları ve yatırım araçlarını anlamalarına yardımcı olabilir.

Çok iyi bir borsacı olmak içinse analitik düşünme becerisine sahip olmak, planlı ve sorumluluk sahibi olmak, disiplinli çalışmak, ekonomiye ilgi duymak ve hızlı karar verebilmek gibi özelliklere sahip olmak önemlidir. Borsa alanında kendinizi sürekli geliştirmek, piyasaları takip etmek ve farklı yatırım stratejileri üzerine araştırmalar yapmak da başarılı bir borsacı olmanın yollarından biridir.

Borsada yatırım yapmak için ise TradingView gibi platformlar hem piyasa takibi hem de aracı kurumlar aracılığıyla işlem yapma imkanı sunmaktadır. Forex, AMP, iBroker, Saxo, Capital gibi güvenilir aracı kurumlar üzerinden borsa yatırımları gerçekleştirilebilir.

Borsa ajanı olmak isteyenlerin en az 2 yıl süreyle borsa simsarlığı yapmış olmaları ya da en az 3 yıl süreyle borsa üyesi veya ajanı yanında mesleki hizmet almış olmaları gerekmektedir. Borsa ajanları, başkalarının adına ve hesabına vekil sıfatıyla borsada alım satım yaparlar.

Son olarak, borsada yatırım uzmanı olmak isteyenlerin üniversitelerin ekonomi, iktisat, işletme veya muhasebe gibi lisans bölümlerinden mezun olmaları ve bu alanda bankalarda ya da yatırım danışmanlığı kurumlarında çalışmaya başlamaları gerekmektedir. Başarılı bir yatırım uzmanı olabilmek için piyasaları yakından takip etmek, analiz yapma becerilerini geliştirmek ve müşterilere doğru yatırım tavsiyeleri sunmak önemlidir.

Borsa için en iyi banka arayışında olanlar için Garanti Katılım, Yapı ve Kredi Yatırım, Akbank Yatırım, Halkbank Yatırım gibi bankalar en az komisyon talep eden bankalar arasında yer almaktadır. Bu bankalarla iletişime geçerek borsa işlemlerinizi güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Geri