Börek Tarifi (El Açması)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Börek Tanımı (El Açması) İçin Materyaller

Hamuru için;
2 su bardağı ılık süt
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un az olursa birazda ha eklenebilir
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
3 adet orta rendelenmiş patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 ve tatlı kaşığı salça

Börek Tanımı (El Açması) Yapılışı

Birinci olarak hamurumuzu yapalım.
Birinci sütü bir kaba koyalım ,mayayı da koyup şekeri de ekleyip ,tuzunu da koyup 10dk mayalanmasını sağlayın.
En son unu bu koyup yoğurmaya başlayalım.
Tam özleşmeden sıvı yağı da ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üzerini örtüp 1saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
İç harcı için patatesleri rendeliyoruz.
Sonra soğanımızı küçük küçük kesip tavaya alıyoruz .
Soğanlarımızı yağda kavuruyoruz .
Akabinde baharatları ekleyip kavurup salçamızı da koyup kavurun.
En son patatesi atıp tuzunu da koyup, patatesler ölünceye kadar kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.Ilımaya bırakıyoruz .
Mayalanan hamurumuzu çok az un alarak oklava ile hamurumuzu açıyoruz çok ince olacak biçimde sonra hamurumuzu yağlayıp iç harcımızı da koyup yuvarlıyoruz.
Yağlanmış borcama hamurumuzu koyuyoruz.
Üzerini yağlayıp susam ve çörek otu döküp evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Piştikten sonra sıcak böreğimizin üstüne soğuk su serpiştirip sofra bezi örtüyoruz biraz dinlendiriyoruz çok hoş şimdiden afiyet olsun .
 
Geri
Üst