AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Börek Tadında Peynirli Puf Omlet

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Börek Tadında Peynirli Puf Omlet Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt (Yoksa su ekleyin)
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ (Pişirmek için)
Kaşar peyniri yahut eriyen öbür peynir

Börek Tadında Peynirli Puf Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına yumurtaları kırın.
Yumurtalar kişi sayısına nazaran arttırılıp azaltılabilir.
Üzerine kabartma tozu, süt, tuz ve karabiber ekleyip güzelce çırpın.
Kabartma tozu ve süt daha pufidik ve kabarık olması için kullanılıyor. yapışmaz teflon tavaya tereyağ alıp eritin.
Sıvı yağ kullanmayın mutlaka tereyağ ile deneyin.
Çırpılmış yumurtaları içine dökün.
Üzerine bir kapak kapatarak kısık ateşte omleti pişirin. Bu sırada çok hoş kabarıyor. Tavayı sallayarak yapışmadığından emin olun.
Omletin yarısına d biçiminde kaşar peynirini koyun, elinizde kaşar yoksa benim üzere öteki bir peynir çeşidi de kullanabilirsiniz. Tanımda peynirle bir arada maydanoz kullanılmıştı fakat ben koymadım tercih sizin.
Spatula yardımıyla omletin boşta kalan yarısını peynirli kısmın üzerine kapatın.
Üzerine yavaşça bastırın.
Kısık ateşte içindeki kaşar peyniri eridikten sonra servise hazır. İsterseniz dilim dilim servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Börek Tadında Peynirli Puf Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst