AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Börek Tadında Patatesli Tuzlu Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Börek Tadında Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 küçük uzunluk patates
1 küçük uzunluk kuru soğan
1 küçük kase beyaz peynir (50gr)
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Susam
Not çay bardağı ölçüsü 100 ml


Börek Tadında Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maydanozu dereotunu ince ince doğrayın patatesi, beyaz peyniri ve soğanı minik minik küp küp doğrayın (Dikkat çok küçük olsun büyük olursa pişmez)
Çırpma kabına 2 yumurtayı kırın mikserle güzelce çırpın sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin çırpmaya devam edin.
Maydanozu, dereotunu, patatesi, soğanı, beyaz peyniri, baharatları ve tuzu da ekleyin unu ve kabartma tozunu eleyin, spatula yardımıyla karıştırın.
Tereyağı yahut margarin ile yağladığınız borcama dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 -40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçü 3-4 kişilik arttırmak isterseniz iki ölçü yapabilirsiniz.

Börek Tadında Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst