AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Börek Tadında Karnabahar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Börek Tadında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet kapya biber
3 adet yumurta
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
Sarımsaklı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tozbiber

Börek Tadında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı çiçeklere ayırın ve yıkayın, tencereye alın üzerine çok az çıkacak kadar suyla ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlayın ( 10 dakika kadar ).
Haşlanan karnabaharın suyunu süzün ve ılınmaya bırakın.
Daha sonra çatalla iri parçalar kalacak şekilde ezin.
Bir kabın içinde yumurtaları, unu, süt ve sıvı yağı, damak tadınıza göre tuzunu, küçük küçük doğranmış kapya biberi ve taze çekilmiş karabiberi bir güzel çırparak karıştırın.
Ezilmiş karnabaharı içine ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
Tepsiyi hafifçe yağlayın, karışımı döküp düzletin, ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30, 35 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarın, 10 dakika kadar bekletin, daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
En son küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın, içine pulbiber ve tozbiberi ekleyerek kızdırın, yoğurdun üzerine dökün, afiyetler olsun.
Börek Tadında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst