AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Borek sosu yogurt mu sut mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Börek sosu yoğurt mu süt mü?​

Böreklik yufka kullanacaksanız sıvı yağ olması yeterlidir. — Sosta süt kullanmak böreğin kurumadan çıtırlaşmasını sağlayacaktır. Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz.

Böreği kim icat etti?​

Kıymalı su böreği nerenin?
Adana’da yapılan su böreğidir. Adana böreği olarak satışı yapılmaktadır. Kıymalı ve peynirli çeşidi vardır.

Böreğin sönmemesi için ne yapmalı?​

Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı. Oda sıcaklığındaki sütü yufkalarınızın ya da milföy hamurlarınızın arasına sürebilirsiniz. Yağ sürmek de böreklerinize hem lezzet katacaktır hem de pişerken kurumamalarına yardımcı olacaktır.

Kürt böreği nereden çıktı?​

Sonradan “Kürt böreği” olarak anılan bu böreğin yaratan ve yaygınlaştıran kişi Bileceli Mehmet Efendi’dir. Pülümür ile Kiğı sınırında yer alan ve bir Alevi Kürt köyü olan Bileceli Kürtler tarafından İstanbul’da yaygınlaştırıldığı için “Kürt böreği” adıyla tanınmıştır.
Tosunum böreği hangi ile aittir?
Kütahya’nın yöresel tatlarından Tosunum Böreği tarifi, Mutfağım programında… Yapılışı: Unun üzerine bir tutam tuz serpilir. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur.
Tosunum Böreği Kütahya mutfağında diğer hamur işi lezzetler gibi bu da çayın yanında servis edilip, kıyma, yeşil mercimek ve soğan ile yapılan Haşhaşlı bir börek çeşididir.
Kol böreği, Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği çeşididir. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli çeşitleri vardır. Hazır yufka kullanıldığı gibi, elle açılan yufka da kullanılır. Bosna-Hersek’in milli yemeklerindendir.
Böreğim sert oldu ne yapmalıyım?
Yapmanız gereken şey tencereye bir miktar su koymak ve suyu kaynatmak. Sudan buhar çıkmaya başladığında tencerenin üstüne bir süzgeç koyun. Bu süzgeç su buharının yukarı çıkmasını sağlayacak ve böreklerin düşmesine engel olacaktır. Süzgeci yerleştirdikten sonra kuru böreklerinizi süzgecin üzerine yerleştirin.

Börek katlarına ne sürülür?​

Hazırlarken arasına kat kat tereyağı, soda ya da süt mutlaka sürün.

Böreğin kabarması için ne yapılır?​

Eğer böreklerin kabarmasını istiyorsanız yufkaların arasına süreceğiniz sosta soda kullanmalısınız. l Yufkaları sodalı ve yağlı bir karışıma batırarak ıslatabilirsiniz veya tepsiye serdiğiniz her katın üzerine bu sostan sürebilirsiniz. Böylelikle böreğiniz hem kabarır hem de kurumaz.
 
Geri
Üst