Borek Nasıl Pişirilir

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Borek pişirmenin puf noktaları
fırında borek pişirme
borek pişirme derecesi
borek pişirme suresi

Borek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme suresi olmadığı icin her hamur ceşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) icin farklı bir pişirme suresi ve ısısı uygulanır Aynı zamanda boreğin kalınlık derecesi de boreğin pişmesinde cok etkilidir Yufka boreği yaparken, yufkalar, yeterli derecede sutle ıslatılmalıdır Borek ic malzemesi, tepsiye, en az iki yufka doşendikten sonra konulmalıdır Cunku ic malzeme tepsinin dibine yakın olursa boreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını onler ve gorunumunu bozar Aynı zamanda, boreğin altına, yağ haric, sıvı (su, sut, cırpılmış yumurta, sos vb) kacırılmamasına ozen gosterilmelidir Aksi halde borek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve sonuc kotu olur Pişirme sırasında boreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, kucuk hacimli statik fırınlarda kabaran yufkanın ust kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına neden olabilir Bu nedenle kabarmayı onlemek icin borek, hazırlandıktan sonra bir bıcak yardımıyla birkac yerden delinmelidir
 
Geri
Üst