AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Börek (Baklava Hamurundan)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Börek (Baklava Hamurundan) Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
İç malzeme
Lor peynir
Maydanoz
Açmak için;
Nişasta
Üzerine dökmek için;
Yarım su bardağı sıvı yağ

Börek (Baklava Hamurundan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır.
Kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve dinlenmeye bırakılır (15 dinlenmeli)
Daha sonra hamur 3 eşit parçaya bölünür.
3 parça hamurun her biri 12 parçaya bölünür.
Bir merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta dökülerek üst üste dizilir.
12 hamur tamamlanınca bir oklava ile iyice açılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yayılır ve arasına iç harçtan serpilir.
Açma işlemi bitince börek dilimlenir.
Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürülür.
Ben yaklaşık yarım su bardağı kullandım.
Önceden ısıtılmış 180 derece yaklaşık 35 dk (Üstü kızarana kadar) ama farklı fırınlarda süre değişebilir. Fırında kızarana kadar pişirilir.
Börek (Baklava Hamurundan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst