AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Borcunu istemek gunah mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Borcunu istemek günah mi?​

Verdiğiniz borcu istemenizde bir günah yoktur. Mecbur kalırsanız yargı yoluna da başvurabilirsiniz. Bu da hakkınızdır.
Borcunu ödemeyen adama ne yapmalı?
Borcunu ödemeyen kişinin borcunu tahsil edebilmek için icra hukuku devlet zoru ile tahsilat işlemini yürütür. Burada haciz kavramı yaygın olarak kullanılıp eğer belirlenen süre içerisinde söz konusu borç ödenmezse haciz yöntemine gidilir.
Borçlu iken sadaka verilir mi?
Cevap: Tevbe Suresi’nin 60’ıncı ayetine göre borçlu olana da zekât verilir. Borç verdiğiniz kişi, borcunu itiraf ediyorsa bu parayı aldığınız zaman zekâtını vermek zorundasınız. Eğer bilirseniz (verdiğiniz borcu, eli darda olan borçluya) sadaka olarak bağışlamanız sizin için daha hayırlıdır” (Bakara: 280).

Dini borç nedir?​

Hukukî müeyyideden mahrum olup yargı yoluyla talep ve tahsili mümkün olmayan fakat hakikatte var olup dinen ve ahlâken ödenmesi gereken borca, diyaneten borç denilir.
Icralık olan borç ödenmezse ne olur?
Borç ödenmezse hapis cezası verilebilir. Yani, hakkında icra takibi başlatılan kişiye yalnızca borcunu ödemedi diye hapis cezası verilemez. Buradaki hapis cezasından kasıt ise Tazyik hapsidir.
Borclu borcunu ödemezse ne olur?
SENET BORCU ÖDENMEZSE HAPİS CEZASI VERİLİR Mİ? Borçlu kişi ödeme belgesini teslim aldıktan sonra 5 iş günü içinde itiraz ederek icra işlemini durdurabilir. Bunun için borçlu kişinin, borcunu ödeyeceğine dair taahhüt vermesi gerekir. Kişi belirtilen süre içinde borcunu yine ödemezse bu sefer hapis cezası verilebilir.
Bireysel borçlar: Kişilerin başka kişilerden, kurumlardan ya da bankalardan aldıkları borçlar bu kategoriye dahildir. Kurumsal borçlar: Kurumların başka kurumlardan, bireylerden ya da finans kurumlarından aldıkları borçlardır. Kamusal borçlar: Devletin kamu işlerinde kullanmak üzere yaptığı borçlanmalardır.
 
Geri
Üst