AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Borclunun iflasina hangi organ karar verir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Borçlunun iflasına hangi organ karar verir?​

Yedi gün içinde borçlunun borcunu ödemesi üzerine takip son bulur; borçlu borcunu ödemezse alacaklı, yetkili ticaret mahkemesinden, İflâs davası açmak suretiyle İflâsa karar verilmesini ister. İflâs takibinde, tacirin muamele merkezinin bulunduğu yer icra dairesi yetkilidir (m. 154/1).
İflas eden şirketler ne yapmalı?
İflas durumuna gelen bir firma, Konkordato ilan etme imkanına sahip olup, mahkemeden belli süre hakkında takip yapılamamasını, borçlarının ertelenmesini , verilen makul sürede işlerini toparlayarak borçlarını ödeyebileceğini gösterir bir proje ile mahkemeye başvurabilir.

İflas masasına alacak kaydı ne zaman yapılır?​

İflas masasına alacak kaydı ne zaman yapılır? İflas halinde alacağı başka bir yolla izlemek mümkün olmadığından, kural olarak alacakların iflas masasına yazdırılması gerekir (İİK md. 219). İflas alacaklarının, adi tasfiye ilanından itibaren bir ay içinde masaya yazdırılması gerekir (İİK md. 219).
İflas eden kişi şirket kurabilir mi?
Veya yeni şirket kurabilir mi? Şirketin iflası ile gerçek kişi iflası farklı olup şirketin ortağı veya ortaklarından olan biri ya da yetkili şahsi olarak iflasına karar yok ise başka bir şirkette görev almalarına engel olmayacağı değerlendirilmektedir.
İKİNCİ ALACAKLILAR TOPLANTISI Alacaklıların toplanması mümkün olmazsa veya karar nisabı oluşmazsa tasfiye kapanıncaya kadar iflas idaresi işe devam eder. İflas idaresi, toplantıdan en az yirmi gün önce yapacağı ilan ile alacaklıları davet eder.
İflas masasına hangi alacaklar kaydedilir?
İFLAS MASASI Tamamı haczedilemeyen mal, alacak ve haklar iflas masasına girmez. İflas açıldığı anda tahakkuk etmiş olan alacaklar ve haklar da, haczedilebildiği ölçüde iflas masasına girer. Müflis borçlunun, üzerinde rehin bulunan malları da iflas masasına girer.

İflas kararının ilanını kim yapar?​

Borçlu taraf icra takibine itiraz etmez ise açılan iflas davasında mahkeme iflas talebinin ilanına karar verir ve borcu şirket hakkında iflas talebi olduğunu alacaklılarına duyurmak amacıyla ilan yapar. İlan hem ticaret sicili gazetesinde ve hem de normal gazetede yapılır.
İflas eden işverenden maaş nasıl alınır?
Ödeme güçlüğüne düşen işverenden ücret alacağı bulunan işçilerin, İŞKUR birimine aşağıdaki belgeler ile şahsen başvurmaları gerekmektedir.
- Ücret Garanti Fonu Talep Dilekçesi,
- İşverenin Ödeme Güçlüğüne Düştüğünü Gösteren Belge;
- İşçinin ücret alacağını aylar itibariyle gösteren İşçi Alacak Belgesi,

Işyeri kapanınca tazminat alınır mı?​

İşyerlerinin geçici olarak kapatılması bazen bir haftayı aşan sürelere de ulaşmıştır. Bu durum işçilerin iş sözleşmesini haklı nedenle derhal feshini ve şartları oluşmuşsa (en az bir yıl çalışmak koşuluyla) kıdem tazminatı talep hakkını da gündeme getirmiştir.
Iflasta basit tasfiyeyi kim gerçekleştirir?
İflas dairesi tarafından defteri tutulan masa mallarının bedelinin adi tasfiye giderlerini karşılamayacağı anlaşılırsa, iflas idaresi iflasın basit tasfiyesine karar verir. Toplantı başında iflas idaresi, tasfiyenin yürütülmesi ve alacaklarla borçların durumu hakkında ayrıntılı bir rapor verir (İİK.m.238/I).
İstirdat Davasını Kimler Açabilir? Davayı borçlu olmayan ancak borçlu olmadığı halde borcu ödemek zorunda kalan herkes açabilir. Ayrıca, borcu hakkında takip yapılan kişi adına, başka bir 3. kişi de ödeme yapmış olabilir.
İflasa hangi mahkeme karar verir?
İİK. m. 154/III hükmü uyarınca iflas davası, borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret mahkemesinde açılır. Bu bakımdan İİK, iflas davalarında ticaret mahkemesini görevli mahkeme olarak, borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yerdeki mahkemeyi de yetkili mahkeme olarak göstermiştir.

Iflasta masa malları kim tarafından satılır?​

İflasta masa malları kural olarak ikinci alacaklılar toplantısından sonra satılır. Fakat bazı acele hallerde, satış için ikinci alacaklılar toplantısının beklenmesi masanın zararına ise, bu hallerde iflas idaresi acele satış yapabilir.
Iflasta Adi tasfiyeyi kim yapar?
İflâs masasının idaresi dönemi, masanın teşkili ve adî tasfiyenin ilanı ile başlayıp, masa mallarının satışına kadar geçen dönemde yapılan tasfiye işlemlerini kapsar. Bu aşamaya kadar görevli organ iflas dairesidir. Burada görevli organlar ise alacaklılar toplantısı ile iflâs idaresidir.

Mahkeme depo kararı ne demek?​

iflas takibi kesinleştikten sonra ticaret mahkemesi tarafından borçluya borcunu ödemesi için verilen ek süredir. bu karar ile mahkeme borçluya 7 gün içinde borcu faiz giderleri ile birlikte ödemesini veya mahkeme vermesine depo etmesini emreder. aksi halde ilk oturumda iflasına karar verileceğini ihtar eder.
 
Geri
Üst