AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Borclunun adresi nasil bulunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Borçlunun adresi nasıl bulunur?​

Borçlunun adresinin bulunabilmesi için izlenebilecek yollar şunlardır: Borçlunun T.C. kimlik numarası biliyor ise MERNİS sistemi kullanılarak adresi bulunabilir. MERNİS sisteminde borçlunun adresi yok ise, aynı hane içerisinde yaşadığı kişiler tespit edilmeye çalışılır.

Tebligat hangi adrese gelir?​

KARAR: 7201 Sayılı Tebligat Kanunu’nun bilinen adrese tebligatı düzenleyen 10. maddesinin 1. fıkrasına göre; tebligat muhatabın bilinen en son adresinde yapılır. 6099 Sayılı Yasanın 3. maddesi ile eklenen aynı maddenin 2. fıkrasına göre ise, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya …

Icra takibi hangi adrese yapılır?​

Icra takibi hangi adrese yapılır?
İcra takip işlemlerine başlanırken, icra dairesine başvuruda bulunmak gerekmektedir. Burada icra müdürlükleri sistemde yer alan adresten borçlunun kayıtlı adresini görüntülemektedir. Bu adres genellikle ev adresi ya da iş adresidir.

Tebligat için adrese gelen memur adreste kimseyi bulamazsa ne yapmalıdır?​

Madde 30’a göre, muhatap veya muhatap adına tebligat yapılabilecek olanlardan hiçbirisisin adreste bulunmaması halinde tebliğ memurunun adreste bulunma sebebini bilmemesi muhtemel komşu, kapıcı, yönetici, muhtar, kolluk amir veya memurlarından araştırarak beyanlarını tebliğ evrakına yazıp imzalatması, imzadan …

Icra dairesi adres araştırması yapabilir mi?​

Öyle icra takipleri vardır ki, borçlunun tebligata yarar hiçbir adresini bulamazsınız. Dolayısıyla aşağıdaki dilekçe örneğini İcra Müdürlüğüne sunarak, dilekçede belirtilen kurumlara adres araştırması yapılması için müzekkere gönderilmesini talep etmelisiniz. …

Mahkemeden gelen tebligat nereden alınır?​

Mahkemeden gelen tebligat nereden alınır?
Ayrıca adliyeden eve gelen tebligat sorusunun yanıtı adliyelerde bulunan danışma masalarından alınabilmektedir. Danışma masasında bulunan görevliler de ilgili konu hakkında bilgi verebilirler. Tebligat niteliğindeki resmi evraklar, imza karşılığında teslim edilmektedir.
Icra ödeme emri hangi adrese gönderilir?​
adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri (MERNİS) adresinde yapılır. Muhatabın işyeri adresi bulunmuyorsa, tebliğ evrakı doğrudan adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresine gönderilir.
Adres değişikliğinin zamanında bildirilmemesi halinde hangi ceza uygulanır?​
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50’nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 94,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara 1963,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Eve gelmeyen tebligat nereye gider?​

Eve gelmeyen tebligat nereye gider?
Tebligatın Muhtara Yapılması Geçerli Mi Bu ne demektir hemen açıklayalım: o tebligatın yapılmasının tüm sonuçları doğar. Savunma yapma, cevap verme, ödeme, itiraz etme süreleriniz başlar.
 
Borçlunun adresinin bulunabilmesi için öncelikle T.C. kimlik numarası kullanılarak MERNİS sistemi üzerinden adresi bulunabilir. Eğer MERNİS sisteminde borçlunun adresi bulunamıyorsa, aynı hane içerisinde yaşayan diğer kişilerin bilgileri incelenerek adres tespit edilmeye çalışılabilir.

Tebligatın hangi adrese yapılacağı konusunda, 7201 Sayılı Tebligat Kanunu'nun 10. maddesine göre, tebligat muhatabın bilinen en son adresine yapılır. Ancak, 6099 Sayılı Yasanın 3. maddesi ile eklenen fıkraya göre, bilinen en son adresin tebligata uygun olmadığı durumlarda farklı prosedürler uygulanabilir.

İcra takibi için ise icra dairesine başvuruda bulunulması gerekmektedir. İcra müdürlükleri, sistemde kayıtlı olan borçlunun adres bilgilerini görüntüleyerek takip işlemlerini başlatır. Bu adres genellikle borçlunun ev ya da iş adresi olabilir.

Tebligat için adrese gelen memur, muhatabı bulamadığı durumlarda komşu, kapıcı, yönetici, muhtar, kolluk amirleri veya memurlardan bilgi alarak durumu tebliğ evrakına yazıp imzalatmalıdır. Aynı şekilde, icra dairesi de borçlunun adres araştırması yapmak için yetkilendirilebilir ve farklı kurumlara adres araştırması için müzekkere gönderilebilir.

Adres değişikliğinin zamanında bildirilmemesi durumunda 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre, adres değişikliği bildirimi 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde bildirilmeyenlere 94,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Eve gelmeyen tebligatların muhtara yapılması geçerli olabilir ve tebligatın bu şekilde yapılması tüm hukuki sonuçları doğurabilir, savunma süreleri başlayabilir ve ödemelerle ilgili süreçler işlemeye başlayabilir. Bu noktada, tebligatın doğru adrese ulaşması büyük önem taşımaktadır.
 

Similar threads

Geri
Üst