Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
Sosu İçin;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
İçi İçin;
Lor peyniri
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ ile sodayı bir kaseye döküp karıştırın.
Her bir yufkayı sekiz eşit parçaya bölün.
Bir tane yufka serip üzerine sodalı harçtan fırça ile sürün. Üzerine bir kat daha yufka serin. Tekrar sos sürüp peynir koyup rulo şeklinde sarın ne çok sıkı ne çok bol normal sarın.
Hepsini bu şekilde hazırlayıp borcama dizip son artan sosu böreklerin üzerine dökün.
Borcamın üzerini streç film ile örtüp buzdolabında bekletin.
Dilerseniz bu işlemi akşamdan yapıp sabah açıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpip 180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
Sosu İçin;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
İçi İçin;
Lor peyniri
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ ile sodayı bir kaseye döküp karıştırın.
Her bir yufkayı sekiz eşit parçaya bölün.
Bir tane yufka serip üzerine sodalı harçtan fırça ile sürün. Üzerine bir kat daha yufka serin. Tekrar sos sürüp peynir koyup rulo şeklinde sarın ne çok sıkı ne çok bol normal sarın.
Hepsini bu şekilde hazırlayıp borcama dizip son artan sosu böreklerin üzerine dökün.
Borcamın üzerini streç film ile örtüp buzdolabında bekletin.
Dilerseniz bu işlemi akşamdan yapıp sabah açıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpip 180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı