Borcamda Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kedidili
Islatmak için biraz süt
Kreması için :
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tutam tuz
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta ( silme )
3 yemek kaşığı dolusu un
4 adet küçük uzunluk muz
Üzerine :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Hindistancevizi
Borcamda Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kedidili bisküvilerini yavaşça sütle ıslatın ve borcama dizin.
Tencereye un, nişasta, vanilya, tuz, ve tozşekeri alın karıştırın.
Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpın.
Karıştıra karıştıra yoğunlaşıncaya kadar pişirin pıt pıt atmaya başlayınca ocaktan alın içine tereyağını atıp telle çırparak yağı muhallebiye yeterlice karıştırarak yedirin.
Muzları dilimleyerek muhallebinin içine ekleyin ve muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökün düzeltin.
Muhallebi soğuyuncaya kadar bekletin. O ortada kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın.
Soğuyan tatlının üzerine kremşantiyi sürün isterseniz üzerine hindistancevizi (ceviz yahut fındık kırığı olabilir ) serpin.
Tatlınızı buzdolabında soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Borcamda Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kedidili
Islatmak için biraz süt
Kreması için :
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tutam tuz
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta ( silme )
3 yemek kaşığı dolusu un
4 adet küçük uzunluk muz
Üzerine :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Hindistancevizi
Borcamda Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kedidili bisküvilerini yavaşça sütle ıslatın ve borcama dizin.
Tencereye un, nişasta, vanilya, tuz, ve tozşekeri alın karıştırın.
Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpın.
Karıştıra karıştıra yoğunlaşıncaya kadar pişirin pıt pıt atmaya başlayınca ocaktan alın içine tereyağını atıp telle çırparak yağı muhallebiye yeterlice karıştırarak yedirin.
Muzları dilimleyerek muhallebinin içine ekleyin ve muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökün düzeltin.
Muhallebi soğuyuncaya kadar bekletin. O ortada kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın.
Soğuyan tatlının üzerine kremşantiyi sürün isterseniz üzerine hindistancevizi (ceviz yahut fındık kırığı olabilir ) serpin.
Tatlınızı buzdolabında soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Borcamda Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı