Borcamda Malaga

theking

Yeni Üye
Borcamda Malaga Tanımı İçin Gereçler

Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kreması için;
750 ml süt( 4 su bardağından iki parmak eksik)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti
Üzeri için;
1 çay bardağı süt
12 adet küçük muz(artırılabilir)
Ganaj için;
200 ml sıvı krema
160 gr sütlü çikolata
120 gr beyaz çikolata

Borcamda Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakmanız daha âlâ olacaktır. Kreması için tereyağ ve krem şanti hariç tüm materyaller bir tencereye alınır ve tel yardımı ile daima karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Göz göz olunca ocağın altı kapatılıp bir tatlı kaşığı tereyağı eklenir ve güzelce karıştırılır.
Daha sonra muhallebinin üzeri streçlenip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra 1 paket kremşanti eklenip mikser ile 5 dakika kadar çırpılır.
Kekin üretimine geçecek olursak yumurtalar ve toz şeker bir kaba alınıp mikserle güzelce çırpılır.
Sıvıyağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. En son un, kakao, vanilya, kabartma tozu eklenip düşük periyotta materyaller bütünleşinceye kadar çırpılır.
Yağlanmış borcama dökülüp 175 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak pişirilir.
Pişme mühleti fırından fırına farketmektedir. Benim fırınım 15 dakikada pişiriyor. Fırını 15 dakikadan evvel açmamaya ihtimam gösterin. Borcamın ebatlarını bilmiyorum lakin en büyük uzunluk borcamı kullanmanız güzel olacaktır.
Kek fırından çıkıp soğuyunca üzerine bir çay bardağı süt dökülür. 10 dakika kadar beklenip üzerine hazırlanan krema dökülüp güzelce yayılır.
Daha sonra kaç kişilik yapmak istiyorsanız orantılı bir biçimde muzları dizmeniz gerekiyor. Bu tanımda dilim başına 1 adet küçük muz düşmektedir.
Ganajı hazırlamak için bir cezvenin içine sıvı kremayı koyup ılıtın. Ilındıktan sonra 160 gr sütlü çikolatayı parçalayıp içine atın ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Ganajın kıvamı sıvı kremanın markasına nazaran değişiklik gösterebiliyor. Çok sıvı olmaması gerekiyor.
Ganaj soğuduktan sonra muzların üzerine 1’er kaşık olacak halde güzelce yayın.
En son da beyaz çikolatayı benmari tarzı eritip tatlınıza istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Ben toz antep fıstığı da ekledim.
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sahiden çok lezzetli ve bereketli bir tanım. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun .
Borcamda Malaga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri