AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Borcamda Hasır Kadayıf

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Borcamda Hasır Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
400 gram kadayıf teli (hasır)
150 gram ceviz (çekilmiş)
1 adet tuzsuz taze peynir
2 yemek kaşığı katı yağ
1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
1-2 damla limon

Borcamda Hasır Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize 2 su bardağı şekerimizi ve 1 buçuk suyumuzu ek edip orta ateşte şekeri eritelim.
1 -2 damla limon damlatalım kaynamasına müsaade verelim katılaşınca kapatalım.Şerbetimiz hazır .
Daha sonra borcamımızı alalım ,ardından 2 yemek kaşığı katı yağımızı ve 1 tatlı kaşığı pekmezimizi ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Ardından tepsimize yayalım, yaydıktan sonra kadayıf telimizi( hasır) hoş bir biçimde tepsimizin alt kısmına yerleştirelim .
Yerleştirme işi bitikten sonra cevizimizi ve peynirimizi de serpiştirelim.
Serpiştirme süreci bitikten sonra üzerine tekrar kadayıf telimizi (hasır) dizelim.
Ardından fırınımızı 180 derece ısıtalım .Alt üst biçiminde ve pişirelim.
Pişirdikten sonra fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim.
Ardından şerbetimizi ek edelim ve şerbetinin çekmesini bekleyelim ve afiyet olsun sunuma hazır.
Borcamda Hasır Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst