AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Borcam Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Borcam Pastası Tanımı İçin Gereçler

Keki İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağından biraz fazla un
Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
2 yumurta sarısı
Üzeri İçin;
Hindistan cevizi tozu
Fındık tozu

Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
Öteki kuru gereçleri de eleyerek ekleyin.
Yalnızca un karışana kadar havasını kaçırmadan karıştırın. Unu ekledikten sonra çok fazla karıştırmayın.
Yağladığınız dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında denetim ederek 20-25 dakika pişirin. Borcamın büyüklüğüne nazaran pişme mühleti değişir o yüzden denetimli pişirin.
Pişen kek fırından çıktıktan 10 dakika sonra bir kürdan yardımı ile kekte delikler açın ve üzerine 1 su bardağı sütü her yerine gelecek biçimde dökün.
Muhallebisi için ocağa koymadan bütün gereçlerin hepsini bir tencereye koyup uygunca karıştırın.
Orta ateşte kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
Kaynayınca ocaktan alın, orta ara karıştırarak birinci sıcağının çıkmasını sağlayın.
Muhallebi hala sıcakken kekin üzerine dökün ve spatula ile her yerine gelecek halde yayın.
Hindistan cevizi tozunu yahut robottan geçirdiğiniz fındıkları üzerine serpiştirin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletin, soğuk servis ediniz. Afiyet olsun.
Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst